Pozitív lett Andy Murray koronavírus-tesztje - írja a 

Mirror

. A háromszoros Grand Slam-bajnok teniszező Surrey-ben található otthonában vonult karanténba, és változatlanul bízik abban, hogy ott lehet az Australian Openen. Persze csak akkor, ha az mindenki számára biztonságos. 


Szegény Murray-t még az ág is húzza: a súlyos sérülések és komoly műtétek után visszatérni szándékozó skót teniszező ezúttal koronavírus-fertőzés miatt maradhat le egy fontos versenyről. Murray-nek a napokban kellett volna Ausztráliába utaznia, hogy megkezdhesse a helyi szabályok szerint kötelező, 14 napos karantént, a teszteredmény miatt azonban nem szállhatott fel a Tennis Australia által biztosított 18 charterjárat egyikére.
Az ötszörös Australian Open-döntős klasszis a brit lapok szerint jól van és megkezdte az otthoni karantént. Helyzete ellenére bízik abban, hogy elindulhat az év első GS-tornáján, és már felvették a kapcsolatot Craig Tiley-val, hogy a lehetőségekről tárgyaljanak. Lisa Neville rendvédelmi miniszter ugyanakkor épp a napokban tisztázta, hogy a friss fertőzötteket nem fogják beengedni az országba, ha fennáll a fertőzés veszélye.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
"Tennys Sandgren pozitív tesztjét egészségügyi szakemberek vizsgálták felül, akik úgy határoztak, hogy a vírus jelenlétét egy korábbi fertőzés miatt mutatták ki, így engedélyezték az utazást. Aki először produkál pozitív Covid-tesztet - vagy még mindig fertőző lehet - az továbbra sem léphet be az országba"
- írta Twitteren.
Murray azon játékosok körét erősítette, akik komolyan vették a járványt, a Delray Beach-i versenytől épp azért lépett vissza, mert Floridában ismét emelkedésnek indult a koronavírusos esetek száma. A helyzet azonban Nagy-Britanniában is meglehetősen rossz, múlt héten például a Roehampton’s National Tennis Centre-ben is regisztráltak esetet. Murray itt készült a versenyre a jelenlegi első számú brit, Daniel Evans társaságában.
"Egy, az NTC-t használó személynek pozitív lett a covid-tesztje. Kidolgoztuk a folyamatot erre az eshetőségre, felkutattuk azokat, akik kapcsolatban álltak ezzel az egyénnel. Kikérdeztük őket és 10 napos önkéntes karantént kértünk tőlük. A hatóságokat értesítettük, biztosítva őket a folyamat nyomon követhetőségéről. Ennek része az alapos takarítás, hogy az NTC covidbiztos helyszín maradjon" - áll a brit szövetség közleményében.
A skót teniszező nemrég kifejtette, hogy a teniszezők számára kötelezővé tenné a koronavírus elleni védőoltást. "Abban bízom, hogy az összes játékos hajlandó az oltásra a sportág érdekében. Biztonságos, klinikailag tesztelt és minden folyamaton átesett, súlyos mellékhatások nélküli szert biztosítva számukra" - magyarázta. A skót azt is hozzátette, szerinte a teniszezők az oltást választanák, ha azzal visszatérhetne a tour a szokásos medrébe.
Pozitív koronavírus-tesztje ellenére elutazhatott Ausztráliába a kétszeres GS-negyeddöntős | Eurosport
Mozgalmas napon van túl Tennys Sandgren, az amerikaiak kétszeres Grand Slam-negyeddöntős játékosa. A 29 éves sportoló hétfői koronavírus-tesztje pozitív lett, melynek értelmében ő maga is azt gondolta, hogy számára idő előtt véget ért az idei Australian Open. Végül mégis felengedték az Ausztráliába tartó repülőjáratra, és minden bizonnyal részt vehet a melbourne-i versenyeken.
Tegnapi fejlemény, hogy Tennys Sandgrent pozitív koronavírus-tesztje ellenére felengedték az Ausztráliába tartó repülőre, igaz, lényeges különbség, hogy az amerikai novemberben már átesett a fertőzésen, és a mostani teszt még annak a nyomait mutatta ki a szervezetében. A kétszeres GS-negyeddöntős teniszező a 14 napos karantén letöltését követően várhatóan elindulhat a melbourne-i tornákon. 
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44