Lisa Neville rendvédelmi miniszter szerint Victoria állam kormánya rendkívül szigorú koronavírus-protokollt dolgozott ki a februárra halasztott ausztrál nyílt teniszbajnokságra.


A politikus kedden közölte, a játékosoknak és a stábtagoknak - körülbelül 1200 főnek - negatív teszteredmények birtokában kell megérkezniük az országba, ennek ellenére két hetet elszigeteltségben kell tölteniük a szállodájukban.
A teniszezők naponta csupán öt órát tölthetnek a szobájukon kívül, és minden nap tesztelik őket. Akinek a vizsgálata pozitív eredményt hoz, illetve aki kontaktszemélynek számít, azt egy erre kijelölt szállodában különítik el, és edzéseken sem vehet részt.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
"A teniszvilág legszigorúbb szabályait vezettük be" - szögezte le Lisa Neville. Hangsúlyozta, a hatóságoknak abból a feltételezésből kell kiindulniuk, hogy minden érkező fertőzött lehet. A miniszter hozzátette, súlyos büntetésre számíthat, aki megsérti az előírásokat.
A svájci Roger Federer, az amerikai John Isner és a francia Jo-Wilfried Tsonga már jelezte, hogy nem indul a február 8-21. között sorra kerülő ausztrál nyílt bajnokságon.
Nem fizikai lemaradás, hanem családja kérésére nemindul Federer az Ausztrál Openen? | Eurosport
Karácsony után érkezett a hír , hogy Roger Federer nem lesz ott a 2021-es Ausztrál Openen, miután térdműtétje és közel egy év kihagyás után még nem áll készen arra, hogy pályára lépjen. A torna egyik szervezője azonban arról beszélt, szerinte nem azért marad távol Federer, mert fizikailag nincs megfelelő állapotban, hanem a karanténelőírások miatt nem utazik el Ausztráliába.
A selejtezőket Dubajban, illetve Dohában rendezik, a főtáblán szereplő versenyzők és kísérőik csütörtöktől érkeznek Ausztráliába.
MTI
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44