Az ausztrál karantén fogságába került teniszezőktől sok panasz érkezett a szabályok, a szobák, az edzéslehetőségek, vagy épp az ételek minősége miatt. Sokan azonban a nehéz körülmények között is feltalálták magukat, és kreatívabbnál kreatívabb módszereket választottak a felkészülésre. Ezek közül néhány az internetre is felkerült, a mi legnagyobb szerencsénkre. 


Nem állítjuk, hogy a műfajt Pablo Cuevas teremtette meg, mindenesetre az uruguayi elsők között posztolt a kreatív gyakorlatairól. Elsőként arról, hogyan lehet házilag előállítani egy tökéletesen karanténkompatibilis edzőpartnert. Csak egy jobbfajta matracra van szükség.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Az uruguayi szemlátomást teljesen jól viseli a bezártságot. Kivéve persze, ha már magát a videót is egy segélykiáltásnak tekintjük.
Cuevas matracos technikája hamar felkapott lett, többek között Ons Jabeur is alkalmazta.
A tunéziai teniszező egyébiránt a futóedzéséről is közölt képeket. Nincs lehetetlen feladat!
Daria Kasatkina a TikTokra töltött fel videót egy képzeletbeli mérkőzésről, Anastasia Pavlyuchenkova részvételével.
@daryakasatkina Isolation tennis with @nastia_pav 😛 #tennis #Australia @ausopen #gettingready ♬ Eye of the Tiger - From "Rocky" - Rock Guitar Version Originally Performed by Survivor - Msmd
Casper Ruudtól megtudtuk, hány nap bezártság kell ahhoz, hogy az ember trükkös ütésekre vetemedjen. (Négy.)
Van, akinek még labdára sincs igazán szüksége, hogy gyakorolni tudjon. Mint például az árnyékteniszező Heather Watsonnak.
Bízunk benne, hogy az ablakok és a bútorok jó minőségűek, a teniszezők ugyanis minden felületet kihasználnak a szobákban egy kis edzésre. Anastasia Potapova például a röptéin csiszolt az előző napokban.
Az egyébként is feltűnően aktív - nem mellesleg ismételten egy egér társaságában elszállásolt - Yulia Putintseva pedig az egyik szekrényt szemelte ki ütőpartnerként.
Szőnyegen ma már nem rendeznek mérkőzéseket - konkrétan ilyen felületen pedig soha nem is tartottak - ám Belinda Bencicet ez sem akadályozta meg a gyakorlásban.
A szomszéd szobában ülve idegesítő lehet a labda ütemes dörömbölését hallgatni, Robert Farah és Juan Sebastian Cabal között azonban aligha lesz harag. Ők ugyanis egymás oldalán indulnak a párosok között.
Vannak akik a világért sem hagynák ki a lábnapot, teniszben amúgy sem árt a hatékony lábmunka. Ezekhez a gyakorlatokhoz ráadásul még eszközre se nagyon van szükség, elég, ha van pár méter szabad terület.
Mondjuk Denis Shapovalov nem pörögte túl ezt az edzést.
Heather Watson ellenben még a széket is felkapta, hogy egy kis plusz súllyal dolgozhasson.
Nem teljesen értjük, amit a friss Roland Garros-bajnok videóján láttunk, de a hangulatra nem lehet panasz.
Egy jó szobabicikli remek szolgálatot tehet a kényszerű rabságra ítélt sportolóknak. Az pedig külön plusz, hogy már az összerakás is felfogható egyfajta felkészülésnek.
Tennys Sandgren pedig különösen örült az eszköznek. Olyannyira, hogy megmutatta: tulajdonképpen egy svájci bicskát rejteget az első ránézésre egyszerűnek tűnő szerkezet.
Személyes kedvencünk azonban Daniil Medvedev szobája - inkább lakosztálya -, ahol a két hét bezártság sem tűnik rossz alternatívának.
Azoknak sem kell bánkódniuk, akik inkább a hagyományos edzésvideókat szeretik. Schwartzman például Wawrinkával ütögetett. Nyesésrajongóknak kötelező!
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44