Aslan Karatsev nevét szép lassan megjegyzi a világ teniszre fogékonyabb része. Az orosz teniszező pályafutása során először harcolta ki az indulás jogát Grand Slam-tornán - előtte kilenc alkalommal bukott el a selejtezőben - és mondhatni, élt a lehetőséggel, két nap múlva elődöntőt játszhat Melbourne-ben. A 27 éves játékos menetelése kapcsán az Eurosport szakértői osztották meg gondolataikat.


Alex Corretja szerint az orosz játékos sikere azt bizonyítja, hogy az ATP-nek nagyobb figyelmet kellene fordítania az alacsonyabban rangsorolt játékosokra. "Időről időre előfordulnak ehhez hasonló nagy szenzációk a teniszben, Melbourne történetében pedig sok olyan verseny volt, amelyen egy játékos mindenkit meglepett. Azt gondolom, az utóbbi években ez volt a legmeglepőbb. Aslan érdemei elismerése mellett persze azt is látni kell, hogy Grigor Dimitrov a harmadik szett elejétől teljesen alkalmatlan volt a játékra."
"Ezzel együtt ez a sport a túlélésről szól, mentálisan és fizikálisan egyaránt, és ez a srác megmutatta, mennyire erős: nagyon keményen üti a labdát, agresszív. Ez sok játékosnak reményt adhat, aki a karrierje hasonló fázisában jár, és talán azt gondolja, hogy nincs esélye ilyesmire - elegendő pénzt keresni a teniszből. Ez szinte már csoda. Emellett megmutatja, hogy mennyire közel vannak egymáshoz, a világranglistán 160.-170. helyén állók sokkal közelebb állnak a 20-hoz, 30-hoz, mint azt gondolnánk."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
Karatsev Dimitrovot is megverte, már elődöntős | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a A selejtezőből indult orosz Aslan Karatsev folytatta szenzációs menetelését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, kedden a bolgár Grigor Dimitrovot is legyőzte, s ezzel bejutott a legjobb négy közé. A világranglistán 114., 27 éves játékos történelmet írt, a profi érában ugyanis ő az első férfi, aki pályafutása első Grand Slam-tornáján máris elődöntőbe jutott.
"Ez ismételten emlékeztet minket arra, hogy az ATP-nek alacsonyabb szinten támogatnia kellene a teniszezőket, mert már ők is nagyon jók. Ha a 160., 180. vagy a 220. vagy a világon, az már azt jelenti, hogy kiváló játékos vagy, a pénzdíjak viszont ezen a szinten nagyon alacsonyak, és versenyeket is nehezen találni. Valamit létre kellene hozni nekik - persze tudom, hogy próbálnak segíteni, de nagyon fontos lenne, hogy ezen gondolkozzanak" - fogalmazott Corretja, aki úgy gondolja, Karatsevnek segíthetett, hogy a selejtező óta ritmusban van.
Az Eurosport Cube stúdiójában elemző Tim Henman is méltatta az orosz teniszező teljesítményét. "Csodálatos ez a történet, és ilyenkor azért az ember eszébe jut, hogy a dohai selejtezőben, amit egy teljesen más létesítményben játszottak le, 1-1-re állt az első fordulóban, azóta pedig fantasztikusan teniszezik. Megoldotta a nehéz helyzeteket, ő maga is elismerte az idegességét, beszélt a hőségről is. Nyilván volt egy kis szerencséje Dimitrov háta miatt, de nyugodt személyiség, aki menni akar tovább."
"Nem hagyja, hogy elkalandozzanak a gondolatai. Érdekes volt hallani, hogy a hőségről beszélt, tényleg elég meleg van most, de bőven lesz ideje regenerálódni. Erre szüksége lesz, mert a hatalmas mérkőzés vár rá - egy lenyűgöző menetelés végén"
- mondta a korábbi wimbledoni elődöntős.  
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44