Aligha okos dolog Novak Djokovic ellen fogadni a Rod Laver Arenában. Pont ugyanolyan, mintha valaki Nadal ellen fogadna a Philippe Chatrier-n. Talán még egy picit tiszteletlen is. Más kérdés persze, hogy akik most bőszen bólogatnak, azok vajon ugyanígy bólogattak volna tavaly októberben, a Garros-döntő előtt, ugyanezeket a mondatokat olvasván?


Pedig a helyzet akkor is nagyon hasonló volt a mostanihoz. Számolatlanul lehetett sorolni a teniszszakmai érveket, hogy mi minden szól Novak Djokovic mellett, miért más az őszi Garros, mint a tavaszi, hogyan pattannak majd a labdák, és a többi. 
Aztán jött Rafa és egészen valószínűtlen teljesítménnyel – ne szépítsük – agyonverte a szerbet.
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
A pillanatnyi forma alighanem most Medvedev mellett szól, nem kapott ki a bécsi torna óta, megnyerte a párizsi 1000-es versenyt, világbajnok lett, csapatával győzött az ATP-kupán, 20 meccs óta veretlen, ezek közül ráadásul 11-et Top 10-es játékos ellen nyert meg. Ezek a mutatók még Djokovic, Nadal és Federer mércéjével is elismerésre méltóak, ráadásul az orosz a Djokovic elleni utolsó négy meccséből hármat is behúzott .
Csakhogy ezúttal egy Bajnok áll a túloldalon, egy Grand Slam-döntőben, ráadásul a saját felségterületén. Azon a pályán, ahol minden döntőt megnyert, ahol így-úgy, de minden feladatot megoldott eddig. Megoldotta valahogy a tavalyi döntőt, megoldotta idén a Fritz elleni meccset, azt, ahol megsérült, és átrágta magát valahogy Zvereven is, ahol három különböző játszmában került break hátrányba.
Amit eddig láttunk tőle, az viszont előfordulhat, hogy ezúttal nem lesz elég. Még az is lehet, hogy az sem, amit tavaly a Thiem elleni döntőben nyújtott. Akkor 2-1 volt az osztráknak a szetteket tekintve, onnan nem biztos, hogy idén lenne visszaút. A legendás menekülő üzemmód - ahogyan így-úgy, de valahogy mindig elkormányozza a három nyert szettre menő meccseket addig, ameddig ő lesz a győztes – az Medvedev ellen kevés lehet.
Ha nyerni akar - márpedig mi mást akarna – akkor elő kell húzni a legjobbját, azt a teniszt, amit két éve láttunk tőle itt a Nadal elleni fináléban. Vagy amit pont Rafa nyújtott ellene a már emlegetett Garros döntőben, tavaly októberben. 
Elő kell vennie azt a teniszt, amire nincsenek szavak, és amire értelemszerűen nincsenek válaszok sem.
Szinte biztos, hogy nem lesz elég, ha stabil marad, ha nem hibázik, mert Medvedev is van legalább olyan stabil, mint ő, és képes ugyanolyan keveset hibázni. Novak Djokovicnak ezúttal agresszornak kell lennie, úgy kell pontokat ütnie a világ egyik legstabilabb játékosa ellen, hogy közben minimális mennyiségű hibával teniszezik. Novak Djokovicnak pont az lesz a feladata, ami az ő ellenfeleinek szokott a feladata lenni. És amit az ő ellenfelei elég kevés sikerrel szoktak tudni megvalósítani. Pláne kemény pályán. Pláne Ausztráliában. 
Viszont az ő ellenfeleit sosem hívják Novak Djokovicnak, és ezt egy pillanatig sem szabad elfelejteni.
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44