Justine Henin szerint a negyedik Grand Slam-címéért küzdő Naomi Osaka nyeri a nőknél a 2021-es Ausztrál Opent. A 2004-es bajnok úgy látja, a japán rengeteget fejlődött mentálisan, és mostanra eljutott odáig, hogy ő számít a női tenisz első számú játékosának. Az Eurosportnak nyilatkozó teniszlegenda ugyanakkor Jennifer Bradytől is javulást vár az elődöntős játékához képest.


Jennifer Brady és Karolina Muchova egyaránt első elődöntőjét játszotta az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, amely a mérkőzés színvonalán is nyomot hagyott. Az amerikai az első két szett során idegesen, sok hibával teniszezett, de az elején ez Muchovára is igaz volt. A 25. kiemelt cseh a második szettre azért összeszedte magát, és kiharcolta a döntő játszmát, amelyre viszont teljesen elfogyott. Brady ellenben épp a meccs ezen szakaszában játszott a legstabilabban, és végül a befejezés sem okozott gondot a számára.
Henin a találkozót követően épp azt emelte ki, hogy a kezdeti idegességét követően mennyire jól teljesített Brady a nyomás alatt, annak ellenére is, hogy ezen a szinten rutintalannak számít. "Kemény volt ez a meccs Jennifernek, hullámzó volt a játék, mindketten idegesek voltak, de különösen Brady" - magyarázta Henin. "Nagyon jól kezdte a meccset, de aztán elragadták az érzelmei, és nem látszódott, hogy mit akar csinálni a pályán. A harmadik szettre sikerült megnyugodnia."
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 - 15:46
"Kicsit aggódtam Jenniferért a végén, mert hiába volt már Grand Slam-elődöntője, azért ez mégis csak elég új a számára. Elképesztő, hogy egyetlen év alatt mennyit fejlődött. Kimozdult a komfortzónájából és keményen dolgozott az előző hónapokban, amelynek végén már csak a jutalom, a bónusz, hogy még Grand Slam-döntőt is játszhat. Megérdemli, keményen megdolgozott érte. A végén meglepett, hogy mennyire stabil maradt az utolsó játékban, elvégre ő volt nyomás alatt" - fogalmazott a 2004-es Ausztrál Open-bajnok.
Djokovic már a döntőben, Osaka Brady ellen lehet ismét Ausztrál Open-győztes | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a A csütörtöki játéknapot követően kialakult a szombati női-, valamint félig a vasárnapi férfi döntő párosítása Melbourne-ben. A mai győztesek közül Naomi Osaka nyugodtan, Jennifer Brady izgatottan és fáradtan, Novak Djokovic pedig fizikai állapotát illetően megkönnyebbülten értékelte döntőbe jutását. 2017-es melbourne-i győzelme óta a mostani volt Serena Williams 11.
A nap legjobban várt mérkőzésén Naomi Osaka két szettben (6:3, 6:4) legyőzte Serena Williamset. A 23-szoros Grand Slam-bajnok legendának az első szettben megvoltak a lehetőségei, hogy elhúzzon riválisától, ám 2:0-t követően a következő öt játékot a japán lány nyerte meg. A folytatásban pedig még inkább Osaka akarata érvényesült: ugyan a játszma elején megszerzett bréket nem tudta végigvinni, 4:4 után két tökéletes játékkal lezárta a meccset, ezzel készülhet karrierje negyedik Grand Slam-döntőjére.
"Naomi Osaka sokat hibázott a Serena elleni elődöntő elején, de mindkét játékosnál volt tennivaló. Ami a nagy különbség most Naominál az a tapasztalata: most már képes arra, hogy akkor is meccsben maradjon, amikor épp nem játszik jól. Az nyűgöz le leginkább benne, hogy nem próbálja meg túljátszani. Amint belerázódott a meccsbe, ő irányította a labdameneteket; elsöprő erővel játszott és jobban szervált. Az én szememben új főnöke van a női tenisznek, a képességei adottak hozzá, és sikerült új szintre emelnie azt."
"Karizmatikusnak tartom. Nincs sok gyengeség a játékában, persze a hullámzás az nála is megvan. Az első szervák beütési hatékonyságán még javíthat is. Időnként sokat ront, de az lenyűgözött, hogy amikor jól kell játszania, jól kell szerválnia, bajnokként teljesít. Biztos vagyok benne, hogy még több Grand Slamet fog nyerni"
- jelentette ki.
Osaka és Brady eddig három alkalommal találkoztak, legutóbb a US Open elődöntőjében, amely a torna egyik legszínvonalasabb női meccsét hozta. "Egyértelműen Osaka a favorit, nem lennék őszinte, ha az ellenkezőjét mondanám. Mindig óvatosnak kell lenni: Brady nagyon ideges volt ezen a napon, mert érezte a hatalmas lehetőséget. Ez szerintem teljesen más lesz a döntőben. Naomi Osaka teljességgel készen áll, fizikálisan, mentálisan megmutatta már, mennyire erős. Egyértelműen ő lesz ennek a meccsnek a nagy esélyese" - véli Henin
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 - 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 - 04:44