A csütörtöki koronavírus tesztelés pozitív eredményt hozott Paula Badosa esetében is. A hét elején a spanyol még azok közé tartozott, akik hevesen tiltakoztak a karantén ellen, de ma már természetesen nem így látja a helyzetét. Badosa enyhe tüneteket is tapasztal magán, de nem mondott le a részvételről.


Badosa már a negyedik játékos, aki megfertőződött a koronavírussal, de az első, aki névvel vállalta a diagnózisát. Az esetet különösen pikánssá teszi, hogy a hét elején még ő maga is panaszkodott a helyi karanténszabályokra egy olyan tweetben, amit később törölt is:
„Először csak arról volt szó, hogy ha a repülőn fertőzöttet találnak, akkor csak a vele közösen helyet foglaló csoportnak kell karanténba vonulnia, nem pedig az egész repülőnek. Egyáltalán nem fair, hogy az utolsó pillanatban változtatnak a szabályokon, most 14 napig ülhetünk egy szobában, ahol még ablakot sem tudunk nyitni, hogy friss levegőt kaphassunk.”
Australian Open
Nincs szponzora, éveken át ugyanazzal az ütővel játszott, mégis övé volt az AO egyik legnagyobb
24/02/2021 15:46
Az ausztrál szervezők már akkor tagadták, hogy változtattak volna a szabályokon, szerintük minden résztvevő tudhatott a rá váró kockázatokról. Ausztrália tavaly az egész világon az egyik legszigorúbb járványügyi intézkedéseket hozta, ezért a torna megrendezése is komoly konfliktusokat szült. Jelenleg 72 résztvevő tölti a 14 napos karanténját Melbourne-ben.
Ha a verseny előtt is ez lett volna a szabály, el sem utazom Ausztráliába | Eurosport
Hidegzuhanyként érte a teniszezőket, amikor kiderült, hogy tömegével kell szigorított karanténba vonulniuk, és még edzés céljából sem hagyhatják el a szobáikat. Az elégedetlen játékosok szerint a versenyt megelőzően még sokkal lazább feltételeket ígértek nekik, és csak a helyszínen közölték velük, hogy időközben új szabályokat is hoztak.
Badosa véleménye is hamar megváltozott a pozitív teszteredménye után, természetesen nyilvánosan kért bocsánatot korábbi megnyilvánulása miatt:
„Elnézést kérek mindenkitől, már én is rájöttem, hogy mennyire fontos betartani a karanténszabályokat. Ne értsetek félre, tudom, hogy az egészség a legfontosabb. Pár napja már észleltem tüneteket magamon, jelenleg is szigorúan követem az orvosi tanácsokat, hogy minél előbb felépüljek és ott lehessek a tornán.”
A 23 éves teniszezőt külön, a fertőzöttek számára fenntartott szállodába költöztették át, ahol szorosabban nyomon tudják követni az állapotát.  Az Ausztrál Open rendezői jobbulást kívántak Badosának, de az emelkedő fertőzésszám mellett sem gondolkodnak a torna törlésén, így február 8-án kezdődhetnek a főtáblák mérkőzései.
BBC
Australian Open
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette
23/02/2021 13:22
Australian Open
Bevételei több, mint harmadát elvesztette az Ausztrál Open a Covid miatt
23/02/2021 04:44