Mióta Rafael Nadal megjelent a színen, minden Grand Slam torna ugyanúgy kezdődik. A rajongói ölre menő ádáz küzdelmet vívtak eleinte Roger Federer, majd egyre inkább Novak Djokovics rajongóival azzal kapcsolatban, hogy akkor most kinek is nehezebb a sorsolása.
Végre egy Grand Slam torna, ahol kijelenthetjük, ez bizony oltári nehéz sorsolás. Mindenkinek. Vagy mégsem? Nézőpont kérdése.
Rafael Nadal vért fog izzadni. 
Australian Open
Stan the Man
27/01/2014 11:13
Az első fordulóban rögtön azzal a Bernard Tomicssal csap össze, aki a Rod Laverben mindig és bárkire veszélyes, atyaég. A a 3. fordulóban ékezhet a dohai döntőben őt megszorongató Gael Monfils, majd a tornagyőzelemmel kezdő Lleyton Hewitt, ami nem lenne egy mesedélután abban a 15 ezres katlanban. És mindez csak felvezetése lenne az esetleges Juan Martin del Potro elleni negyeddöntőnek, majd a Murray-Federer-Tsonga ágról érkező elődöntős lehetőségeknek, a háromszoros címvédő Djokovics ellen pedig hogy lenne esélye? Ezzel térddel ezt végigcsinálni pokol lesz.
Rafael Nadalra másfél hét wellness üdülés vár a döntőig.
Mert hát Tomics eddig mit csinált? Na nehogy már azokkal az erőtlen tenyeresekkel nyerjen 3 szettet Rafa ellen. Ugribugri Monfils, viccelsz? Még sosem nyert igazán fontos meccset a spanyol ellen. És hogy a vénséges Hewitt 10 napon belül legyőzze Federert és Nadalt, ugyan már! A 2009-es del Potro jó lehet akár 1-2 szettre, de az a meccs inkább csak feltüzeli Rafát, és lesöpri az elődöntős ellenfelet, akár a kiöregedő svájci, akár a hátoperáció után lábadozó Murray érkezik, Tsonga meg úgysem tudna úgy ütni, mint 2008-as elődöntőben. Nole ellen pedig nincs más dolga, mint visszagondolni a US Open döntőre.
Novak Djokovics alig fog elvánszorogni a döntőig.
Merthogy az igazán nagy sztárok ugyan a másik ágon vannak, na de a szerb megkapta az igazi alattomos ellenfeleket. Gulbis, Gasquet, Robredo? Mind okoztak már meglepetést. Aztán megint egy Wawrinka elleni meccs, ez már-már démoni dézsávű. A svájci tavaly megmutatta, hogy a nagy halakra fáj igazán a foga, és sokkal veszélyesebb, mint Murray vagy Federer. Aztán a Ferrer féle ág az elődöntőben? Sokkal nehezebb, mint Nadalnak. Federer vagy Tsonga játszottak GS döntőt tavaly? Na ugye, hogy nem. Ferrer viszont igen. És pláne ultranehéz lesz a mesternégyes, ha az embernek a világelsőn keresztül kellene nyernie végül.
Novak Djokovics ága? Mi ez, Challenger Tour?
A szerb direkt így sorsolt magának, ez egyértelmű. Sehol egy igazán nagy és ütős név, sehol egy Grand Slam bajnok vagy korábbi világelső a sorban. Felfalja mindet! Wawrinka mégegyszer nem kerül közel hozzá. A Ferrer elleni elődöntő pedig egyenesen ajándék belépőjegy a döntőbe. Rafát meg sikerült elkapni az elmúlt két alkalommal, a vébé döntő után ez is sima ügy lesz.
Roger Federernek itt a lehetőség a 18.-ra!
Kaphatta volna Nadalt vagy Djokovicsot a 8 között a szégyenletes 6. kiemelésével, de kit kap? A hátfájós Murrayt. Tsongát meg amúgy is verte a szerdai bemutató meccsen. A szervezők kiépítették neki az utat, csak a hullafáradt Nadalt és aztán betliző Djokovicsot kell legyőznie, és megvan a kamu tizennyolcadik.
Roger Federer és egy újabb GS? Kizárt!
Stefan Edberg ide vagy oda, 32 évesen önmagát hozta nehéz helyzetbe a svájci. A hatodik hely sosem kecsegtet kényelmes sorsolással,egy Murray, Tsonga, Nadal, Djokovics vonalon még az Ufóderer sem küzdötte volna át magát. Örüljünk, ha eljut a 3. fordulóig ebben a hőségben. Meg hát Mirka is szülni fog.
Mondom én, hogy nézőpont kérdése.
Úgyhogy ne is vitatkozzunk, csak készüljünk együtt az éjszakázásokra, az ausztrál nyárra, a maratoni közvetítésekre, és a fiúk mellett még a lányok nagy csatáira is, mert jön a Happy Slam!
Ja, és persze megint jön hagyományos tippjátékunk, melyre szombat reggel 9 és hétfő hajnali 1 között jelentkezhettek, részletek holnap, addig álmodjátok meg a nyerő tippsort! :D
ATP Madrid
Medvedev számára véget ért a madridi torna, Thiem továbbjutott
5 ÓRA
ATP Madrid
Tovább menetel a Fucsovicsot legyőző kazah Madridban
6 ÓRA