Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Női döntő elé

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/01/2011 - 07:23 GMT+1

-

Fotó: Eurosport

Kim Clijsters és Li Na. Ismerős párosítás? 2 héttel ezelőtt ők ketten játszottak egy óriási döntőt Sydney-ben. Akkor Clijsters 5-0-ra vezetett az első játszmában, Li azonban innen is fordítani tudott és élete eddigi legnagyobb tornagyőzelmét aratta. Most újra ők csapnak össze, újra egy döntőben. Csak egy kicsit nagyobb döntőben.
Clijsters pályafutása nyolcadik Grand Slam döntőjére készülhet, visszatérése óta már a harmadikra. Az első négy fináléját elveszítette, az utóbbi hármat azonban megnyerte, mindet a US Openen.
Li Na tavalyi elődöntője után élete legfontosabb mérkőzésére készül, és ő az első kínai teniszező, aki Grand Slam tornán a győzelemért harcolhat.
Sok minden szól Clijsters mellett, majdnem minden. A tapasztalat, a rutin, a kevesebb nyomás, a nyugodtság, a nagyobb stabilitás. Élete első GS döntőjében nem sok mindenkinek sikerül legyőzni egy rutinost. Nyugodtan, hiba és megingás nélkül kell játszani a belga ellen, és bízni kell abban, hogy Clijsters elkalandozik, elkezd hibázni és ettől elbizonytalanodik. Mint ahogy tette Sydney-ben. Akkor azt könyörtelenül kihasználta Li, de annak az elveszített döntőnek olyan friss lehet még az élménye, hogy biztosak lehetünk benne, Clijsters nem akarja még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni.
Li szerencsére nem ijedős típus. Nem ijedt meg Sydney-ben a 0-5-től, nem ijedt meg az elődöntőben Wozniacki mérkőzéslabdájától. Soha nem adja fel, és mindig agresszív. Akkor is, amikor nem találja el a pályát, amikor rengeteget hibázik, hiszen tudja, hogy egyszer úgyis elkapja a fonalat.  És ezt nem szabad elfelejtenie Clijstersnek.
Mi viszont végre számíthatunk arra, hogy hosszú idő után újra izgalmas női Grand Slam döntőt látunk. Két remek teniszezővel, két remek emberrel. Két olyan lánnyal, akik talán nem görcsölik túl a finálét, mert mindig az élet napos oldalát szemlélik. Clijsters-szel, aki több ezer ember előtt leoltotta az őt interjúvoló Todd Woodbridge-et, amiért terhesnek nézte őt, vagy Li Na-val, aki azzal indokolta az elődöntő első szettjében ütött rengeteg hibát, hogy nem aludt jól, mert férje horkolt az éjjel.
Ausztrál Open Női Döntő, Clijsters-Li, Eurosport, szombat 9.30
picture

li

Fotó: Eurosport

picture

clijsters

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés