Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic túl jó formában van – Wilander szerint gond lehet a szerb formaidőzítésével

Minich Réka

Publikálva 16/01/2023 - 19:21 GMT+1

Novak Djokovic a tavalyi kényszerszünete után idén megnyerné a 10. Australian Open-címét, de már az első meccs előtt kisebb sérülésekkel küzd. Ha van valaki, akit soha nem lehet leírni, az mindenképpen a korábbi világelső szerb, de Mats Wilander szerint aggodalomra adhat okot, hogy már korán csúcsformába került. Djokovic szeptember óta folyamatosan játékban van, ami sok lehet a torna végére.

Djokovic és Kyrgios telt ház előtt csapott össze a Rod Laver Arénában

Novak Djokovic vastag kötéssel a combján játszotta le az utolsó edzését az Australian Open előtt, de mindenkit megnyugtatott, hogy nem lesz gond a nyitómeccsén.

Az Eurosport szakértőjeként dolgozó, hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander szerint Novak Djokovic a torna legnagyobb esélyese, de azért vele kapcsolatban is merülnek fel kétségek.
„Nagyon meglepne, ha nem ő nyerne, de a fizikai állapota nem a legjobb. Edzést is hagyott ki, gondja van a combjával és a térdével is.
Már 35 éves, láttuk, hogy Adelaide-ben is folyamatosan nyújtania kellett meccs közben az elődöntőben, aztán a döntőben is. Sokat nem tettem volna rá, hogy így is nyerni tud, de ismerjük Novakot. Ennek ellenére lehet, hogy túlzottan is a fizikai felkészülésre koncentrált.
A US Openen nem játszhatott, de aztán ott volt Tel Avivban, Kazahsztánban, Párizsban, Torinóban, aztán év elején már itt volt Ausztráliában. Novak a legjobb teniszét játszva érkezik Melbourne-be, talán évek óta nem volt ilyen jó, de nem mindig jó, ha már az elején a csúcson vagy.
Jobb, ha kicsit lassabban kezdesz, aztán fokozatosan lendülsz bele, de még így is ő a legnagyobb favorit.
Azt mondta, hogy küldetése van, a tavaly történtek után van mit bizonyítania. Biztos vagyok benne, hogy rá fog menni a rekordra, hogy neki legyen a legtöbb Grand Slam-győzelme, hiszen számára ezek nagyon sokat jelentenek. Ő akar a legjobb lenni, szerintem addig nem adja fel, amíg ezt el nem éri.”
A britek korábbi klasszisa, Tim Henman reméli, hogy nem a sérülése fogja meghatározni Djokovic teljesítményét az év első Grand Slam-tornáján.
„Nyilván egy kéthetes torna alatt sok apróság előjöhet, de Novak már sérülten érkezett Melbourne-be. Egy Grand Slamen remélem, hogy nem ez fog dönteni.”
Az idei Australian Openről sérülés miatt már vissza kellett, hogy lépjen Nick Kyrgios, Alja Tomljanovic és Paula Badosa is.
Novak Djokovic kedden kezdi a tornát, ahol Roberto Carbellas Baena ellen léphet pályára a Rod Laver Arénában.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés