Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jól alakult az ausztrálok nagy napja: A világelső könnyedén jutott a döntőbe

MTI

Frissítve 27/01/2022 - 12:00 GMT+1

Miután Nick Kyrgios és Thanasi Kokkinakis bejutott az Ausztrál Open páros döntőjébe, a női világelső Ashleigh Barty is kiharcolta a fináléba jutást. Barty könnyedén győzte le az amerikai Madison Keyst. Ráadásul Kyrgiosék is a teljesen ausztrál duóval Matthew Ebdennel és Max Purcell-lel találkoznak a döntőben.

Barty - Keys - Australian Open

Elsőként a világelső ausztrál Ashleigh Barty biztosította a helyét a női verseny döntőjében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az első helyen kiemelt hazai játékos a csütörtöki elődöntőben simán, két szettben verte a világranglistán 51. amerikai Madison Keyst. A mérkőzés mindössze 64 percig tartott.
Barty egyelőre játszmaveszteség nélkül áll a tornán, és az adogatójátékát is mindössze egyszer bukta el eddigi hat meccsén.
Az egyesben kétszeres Grand Slam-tornagyőztes Barty pályafutása során először játszhat finálét az Australian Openen, az eddigi legjobb eredménye az elődöntő volt 2020-ban, akkor a későbbi győztes amerikai Sofia Keninnel szemben alulmaradt a négy között.
A 25 éves Barty 1980 óta az első ausztrál női játékos, aki bejutott a döntőbe a hazai GS-viadalon: Wendy Turnbull akkor kikapott a fináléban, így mostanáig utoljára Chris O'Neil tudott nyerni 1978-ban.
A másik döntős az Iga Swiatek-Danielle Collins párharcból kerül ki.
Eredmény, elődöntő:
  • Barty (ausztrál, 1.)-Keys (amerikai) 6:1, 6:3
később:
  • Swiatek (lengyel, 7.)-Collins (amerikai, 27.) 11.10
Az Australian Opent az Eurosporton a Porsche Centrum Budapest hozza el Önnek!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés