Ha Rafa esetében még mindig az lenne a téma, ami volt mondjuk tegnapelőtt, és nem pedig a térde, akkor most érdekes párhuzamok kínálkoznának a dohai döntővel kapcsolatban.
Rafa és Rog is kiosztott egy 6/0-át Koljának. Rafa és Rog is breakelőnyben volt  az utolsó játszmában, de az orosz visszajött. Rafának és Rognak is meccslabdája volt a saját adogatásánál, de Davy hárította.
Rog megverte, Rafa nem.
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Lehet, hogy egy éve, vagy inkább tíz hónapja pont fordítva lett volna. Ennyit számít, hogy valakiben egyszerűen nem merül fel, hogy kikaphat. Talán még 2/6 1/3 breaklabdánál sem. Persze most mondhatjuk, ha azt nem hárítja, akkor mi van, de ne mondjuk. Nincs semmi értelme. Lehet akkor nehezebben talált volna magának fogódzót, ami mentén kihúzhatja magát a csávából, de gyanítom talált volna akkor is. Mondjuk mint tavaly Berdych ellen. Kétségtelen, hogy Davy bántóan visszaesett a második szett második felére meg a harmadikra.
Mats úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag odaadta. Nem találta az első szerváit, olyan lassan játszott, ahogyan ő ritkán, meg rontott egy csomót.
Az biztos, hogy Federer ellen az ember nem nagyon engedhet meg magának hullámvölgyet. Nem ilyen nagyot, mert az mindegy mekkora, ha hullámvölgybe kerül valaki, akkor Rog viszi a szettet, akár kicsibe került, akár nagyba. Legfeljebb így hamarább.
Szót igazán azt hiszem csak a negyedik játszma érdemel. Meg az úgyis elmond mindent. Ott Davy már megint olyan tempót diktált, amilyet szokott, bár kétségtelen, hogy az első szervái sikerülhettek volna jobb százalékban is.
De az, hogy nem sikerültek, az nem véletlen. Abban benne van a két játékos között éveken át kialakult viszony, az alá-fölérendeltség, egyáltalán az, hogy ki mekkora bajnok. Az egyik kicsibajnok, a másik nagybajnok.
Rog 3/4 semmi negyvennél ütött öt olyan adogatást, hogy Kolja hozzá sem tudott szólni. És félreértés ne essék, senki nem tudott volna hozzászólni. Egyszerűen nem lehetett. A következő játékban, amikor már a meccsért szervált, a meccslabdánál annyit hibázott, hogy beütötte ugyan az elsőt, de az kezelhető volt.  Meg is büntette Davy.
Igazából az volt az érzésem, hogy az igazán jó Federerrel nem tudja tartani a lépést Davydenko. Ha kap egy kis teret, rögtön van esélye, de ha nem, akkor nincs. Meg plusz még a nagybajnok-kisbajnok, vagy nem is plusz hanem inkább ez előbb, és ennyi.
De ez minden.

rogerfederer

Fotó: Eurosport

*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34