murray23

Fotó: Eurosport

nadal23

Fotó: Eurosport

Mondhatnám, hogy az Aus Open legnagyobb meccse következik, csak ugye pontosan az ilyen sokat ígérő meccsek szoktak sokszor másként alakulni. Gondoljunk csak az idei verseny első női ötszettesére, ma reggel, melyet Davynak és Verdának sikerült a pályára tennie, némiképp váratlanul.
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Szóval izgalmasnak izgalmas lesz mindenképpen, de hogy hozza-e azt a teniszt amit szeretnénk, azt egyelőre nem tudhatjuk.
Csak remélhetjük.
A tétet nem nagyon kéne ecsetelnem, legfeljebb talán annyit hozzátenni, hogy amennyiben Murray nyer, akkor Rafa akár a negyedik helyig is visszacsúszhat, ami amellett, hogy szarul hangzik, azért nem egy dráma. Bár nemigazán gondolnám, hogy tükrözné a reális erőviszonyokat. Hogy valaki negyedik, vagy harmadik, az éppen szinte mindegy, csak fura lenne látni mondjuk néhány Rafa-Rog elődöntőt tavasszal.
De ez még messze van, nem is hiszem, hogy igazán gondolna, vagy gondolnának erre, ezt a holnapit kéne behúzni. Mindkettőjüknek. Nagyon.
A torna előtti esélylatolgatások során azt írtam, hogy ha Rafa itt a nyolc között megveri Murrayt, onnantól minden lehet, továbbá azt, hogy szerintem nem fogja, de ettől még Murray sem nyeri meg a tornát.
Amit eddig láttunk, az ha akarom éppen alá is támaszthatja,mindezt, persze ha akarom, akkor meg nem.
Murray nagyon jónak tűnik, de ahogy Nadalnál azt írtam, hogy olyanok ellen játszik nagyon jól mostanában, akik reálisan szemlélve nem verhetik meg, úgy ez a skótra is igaz. Csak ő még nem játszott senkivel, aki meg is verhette. Jól játszott ugyan eddig tényleg, de kötelező meccseket húzott be.
Mindenesetre ha a kettőjükkel szembeni elvárásokat nézzük, akkor hasonlíthatjuk ezt a meccset a 2008-as US Open elődöntőhöz, és ott Andy tulajdonképpen simán nyert. De azért egy teniszmeccs nem csak elvárásokról szól, pláne nem Nadal esetében. Ő simán képes arra, hogy akkor lendüljön bele igazán, amikor bajban van, vagy legalábbis képes volt erre mondjuk tavaly májusig. Simán előfordulhat, hogy most végre egy igazán jó játékos ellen is hozza azt, amit a gyengébbek ellen már simán hoz. És akkor bizony Murray gondban lehet.
Ha pedig a lelki és mentális tényezőket félretesszük, és lecsupaszítjuk az egészet egy parasztos teniszmeccsre, akkor is akadnak érdekes kérdések.  Mondjuk, hogy ki fog itt támadni? Hiszen például Nadal azt mondta a Karlovic meccs után, hogy agresszívnek kell lennie, de lehet, hogy akkor jár a legrosszabbul, ha tényleg az lesz. A világ két alighanem legjobb kontrajátékosa mérkőzik, mindketten megtanultak támadni is, nem is rosszul, de ezt azért nem művelik olyan szinten, mint a védekezést. Lehet, hogy az jár igazán jól, aki magára tudja húzni picit a másikat.
Érdekes lesz mindenképp, de igazán jó meccs nyilván csak akkor, ha egyikőjük sem mond csődöt.
Jó lenne. Ránk férne. Meg szerintem rájuk is.
Bár abban azért biztos vagyok, hogy Rafa annál szarabbul nem jöhet ki a buliból, mint hogy jó játékkal kikap.
*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34