nole4

Fotó: Eurosport

Hosszas tanácskozást követően arra a döntésre jutottunk, hogy belinkelünk egytavalyi posztot, nem azért mert minden részletében ide kívánkozna, hiszen a mai meccset Djoko elveszítette, hanem azért mert akad benne egy gondolat, ami igenis fontos.
Tudniillik, hogy Nolénak tényleg ki kéne vizsgáltatnia magát.
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Az nem normális, vagy nem lehet normális, hogy minden második Slamen azért esik ki, mert valamilyen egészségügyi problémája akad. Ha süt a nap az a baj, ha nem, akkor az.
Álomsorsolást kapott, olyat amilyen ebben a mai mezőnyben, ahol Murray - Rafa meccs van a nyolc között, vagy Rog - Andrejev már az első körben, szinte nem is létezik. Tucatembereken keresztül jutott el a negyeddöntőig és ott sem a párja (értsd: a nyolcadik kiemelt Söderling) várt rá, hanem Tsonga. Jó, utóbbi nem nagy különbség, JW  piszok jó játékos, de akkor is. Egyetlen valamire való teniszezőt kellett volna legyőznie, hogy elődöntős legyen, aki ellen ráadásul az első három szettből nyert kettőt, kiváló játékkal.
Egy meccset kellett volna nyernie mindösszesen, három vagy max. négy órát kellett volna kibírnia úgy, hogy nincs valamiféle gondja már megint, de nem sikerült. Valaki, aki súlyos dollármilliomos, kellene, hogy kerítsen legalább egy kuruzslót, aki megoldja ezeket a problémáit.
Már ha léteznek. Ha nem, akkor meg pszichiátert.
Tsonga nagy teniszt játszik. Nagyon nagyot. Nagyon jó nézni. Ha behúzta volna a második szett rövidítését, ha Djoko nem éri el azt a rövidítést 5-5-nél, akkor most róla beszélnénk, teljesen megérdemelten. De Nole elérte, elütötte keresztbe, remek játékkal behúzta a harmadik játszmát, majd 0-2-nél elment hányni (azt mondta), és simán kikapott.
Így most ő a téma. És ez nem jó így. Legfőképpen ő miatta nem jó persze, de tegyük gyorsan hozzá, az ellenfelei miatt sem. Ők azért mennek oda, hogy teniszezzenek, nem pedig azért, hogy rögtönzött diagnózisokat állítsanak fel Novak Djokovic éppen aktuális nyavalyáiról.
Mennyire kell komolyan venni?
Mennyire nem?
Aki valaha játszott már sérült ellenfél ellen, az pontosan tudja, miről beszélek. Aki nem, az olvassa el Agassi könyvének az első fejezetét, ahol az utolsó győztes meccséről beszél. Kevés rosszabb dolog van ennél. Úgy hiszem, Nolénak már csak az ellenfelei iránti tiszteletből is a végére kéne járnia a dolgoknak. Egy nagy bajnoknál az nem merül fel, hogy éppen szimulál, vagy nem. Egy nagy bajnok az olyan, mint Rafa tegnap. Ha ő leül game közben ápolást kérni, akkor ott nincsen helye vitának. Akkor neki ott biztosan gondja van. Fel sem merülhet az ellenkezője.  Ettől Rafa.
És meg merem kockáztatni ettől - is - hatszoros GS győztes.
Tudom, hogy most úgyis jönne a félremagyarázás a fanok részéről, és azt is tudom, hogy így is jönni fog, de azért ideírom: nem vádolom azzal Nolét, hogy szimulált volna, és azt is tudom, hogy mindenkinek lehet gyomorrontása. Csak azt mondom, hogy nagyon nincs ez így jól. Mert Tsongáról kéne többet írni, hiszen zsinórban második ötszettesét nyerte, de nem lehet, mert valaki ellopta tőle a show-t.
Jó mondjuk nem tűnt nagyon csalódottnak miatta, de akkor is.
*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34