murray-5

Fotó: Eurosport

Először is sorry a késői posztért, de az a helyzet, hogy picit meg vagyunk csúszva erőnlétileg, de ígérjük igyekszünk összekapni magunkat.
Szóval először Rafáékról:
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Mielőtt bárki megpróbálná elintézni annyival, hogy fájt a térde, szögezzünk le valamit. Nadal nem ezért kapott ki. Az kétségtelen, hogy a térde nem engedte, hogy megpróbáljon fordítani nulla kettőről, de abban, hogy hátrányba került, semmiféle szerepe nem volt. Rafa jól játszott nagyon, még a második szett végén is, csak nem eléggé.
Murray  a legjobb teniszét nyújtotta, amit valaha láttam tőle.
Nem csak azzal, ahogyan ütött, mert abban azért volt egy pici pauza, ott a második szett elején, hanem ahogyan reagált a konfliktushelyzetekre, ahogyan váltogatta a játékát, ahogyan adogatott, amikor szerva-röptézett. Ezzel a tenisszel simán GS-t lehet nyerni. Kérdés az, hogy el is várja-e mostantól magától, vagy tud-e ilyen laza maradni. Ha tud, nyerhet.
Rafa azt gondolom, hogy a játékával tulajdonképpen még elégedett is lehetne, a gond csak az ugye, hogy megint nem nyert. Én azt hiszem egy éve két ilyen szettből kettőt biztosan nem veszített volna el. De inkább egyet sem. De erről a problémáról, arról, hogy már nem sérthetetlen, már beszéltünk eleget, pillanatnyilag úgy fest, hogy van ennél nagyobb baja is.
A térde.
Úgy fest, lassan egy fél évet bír csak, vagy még annyit sem, és nem nagyon hiszem, hogy ez változna. Vagy változni éppen változhat, csak nem abban az irányba, amelyikbe szeretné. Egyszer már leírtam mit gondolok erről, akkor kaptam rendesen, azért belinkelem, de szerintem hardcore Rafa rajongók el se olvassák, csak dühítik magukat megint. Addig ellenben barátkozhatnak a tízen kívüli Rafa gondolatával. Ami nyilván nem a reális erőviszonyokat tükrözi, de ahhoz, hogy a ranglistán valaki elől legyen, ahhoz alapvető feltétel, hogy egészséges legyen.
Ő pedig nem az. Ez teljesen egyértelmű. Lehet, hogy rossz ezt a olvasni a fanoknak, de ettől még így van.
Ha valamit eltanulhatna Rogertől, az a spórolás. Ahogy be tudja osztani az erejét, úgy egy mérkőzés szintjén, mint az évet tekintve. Ő simán odadob egy meccset Davynak, mint tette azt Dohában, csak azért, mert a pillanatnyi érdeke úgy kívánja. Rafa egy labdamenetet sem dob oda senkinek. Fut, rohan mindenért. Így nem megy. Hosszú távon semmiképpen sem.
És ha már így, egy merész csavarral átkanyarodtunk Davyék meccsére, szögezzük le gyorsan: Federer a favorit. Az, hogy az utolsó két meccs Davyé lett, nem sokat számít. Grand Slamen legyőzni Rogert, ez kevesek kiváltsága. Háromszor megverni egymás után, az meg Rafáé, meg Murrayé. A tenisze alapján alkalmas lehetne rá Kolja is nyilván.
Csak ne három szettre játszanának és nappal.
*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34