demi2

Fotó: Eurosport

Végső soron csak gondoltam leírom azoknak a nevét, akiket sajnálhatunk, mert rajtuk kívülálló okból nem élvezhették azokat az előnyöket, melyek világranglista helyezésük okán jártak volna nekik.
Flavia Pennetta és Jelena Dementieva azért nincsenek már a mezőnyben, mert olyan játékossal voltak kénytelenek játszani ma, már a második fordulóban, akivel itt még ebben a fázisban nem szabadott volna összefutniuk. És az, hogy mindkét meccsen az úgymond vétlen játékos búcsúzott (magyarul aki a legjobb tudása szerint teniszezte végig az elmúlt évet, és kiharcolt magának egy védelmet biztosító pozíciót), bizonyítja szerintem, hogy hibás a szabály.
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Hogy ilyen helyzetbe nem hozható senki.
Ráadásul Wickmayer simán lehetett volna kiemelt, attól mert - jogosan - selejtezőt kellett játszania. Ugyanaznap jutott fel a főtáblára amikor Simon visszalépett, és Isner került a helyére kiemeltként. Tehát ha felrakják kiemeltként a táblára, még mindig levehették volna, ha nem kerül fel, előreléptetve azt, aki most a 32. kiemelt.
Henin nehezebb eset, de az bevett gyakorlat, minden sportágban, hogy megtörtént szituációkat követően, levonva a tanulságot, változtatnak meg szabályokat.
Persze Demin és Pennettán ez már nem segít.
De nekünk nézőknek, azt gondolom ettől még jogunk van felháborodni és rosszallásunkat kifejezni.
UFF.

flavia

Fotó: Eurosport

*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34