draw

Fotó: Eurosport

A lányoknál nem lesz pite a következő két hét Melbourne-ben. Ássuk bele magunkat a táblába!
A sydney-i döntőt épp most elveszítő, és a térdét fájlaló Serena ága nem éppen megoldhatatlan, sőt, ha nem sértés ilyet mondani, akkor kifejezetten könnyű. Ha vicceskedni akarnánk, mondhatnánk, hogy Serenának fél lábbal is elődöntőbe kellene jutnia ebből a mezőnyből, de egy sérülés sosem vicces, úgyhogy hagyjuk is ezt a vonalat. Mindenesetre sokatmondó, hogy Serena legkomolyabb ellenfele a negyeddöntőig Venus vagy Wozniacki lehet, az ő negyedében pedig rajta kívül olyan kiemeltek vannak, mint Azarenka, Zvonareva, Stosur, Ivanovic, Vesnina és Suarez Navarro. Elkerülte Henint, Clijsterst és gyakorlatilag az összes olyan kiemeltet, aki egészséges és jó formában indította az évet.
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Ebbe a negyedbe sorsolták Czink Melindát, akinek az első fordulóban a svájci Stefanie Vögelével kell játszania, a másodikban pedig érkezhet neki Azarenka, ami viszont nem lenne egyszerű, úgyhogy babonából ne is vizsgáljuk tovább a lehetőségeket.
A felső ág alsó negyedébe került Szávay Ági is, aki a kanadai Stephanie Dubois-val kezd, majd Li következhet másodjára. Itt ugyanaz a helyzet, mint Melindánál, verhető az első, nehéz a második ellenfél. Wozniacki és Hantuchova ólálkodnak errefelé, a negyed második legmagasabban rangsorolt játékosa pedig az ismeretlen formában lévő Venus, aki idén még nem játszott.
Az alsó ágra kerültek a belgák. A rangsorolás nélkül álló Henin nehéz sorsolást kapott, de hát így működik ez. Első körben honfitársa, Flipkens verhető, a második fordulóban viszont a friss trófeaemelgető Dementievával jöhet egy fincsi összecsapás, tuti tévés meccs a Rod Laverben. Aki ezt a meccset túléli, az akár a nyolcaddöntőig is  könnyedén eljuthat, Pennetta és Kuznetsova a legnehezebbek ezen a tájékon.
Az alsó negyedben két leányzó van, akik sokat profitálhatnak kedvező sorsolásukból: Sharapova és Clijsters. Clijsters selejtezőssel kezd, majd Petrova és Kuznetsova okozhatnak neki gondot, de mindkettőt verte már visszatérése óta. A negyedik körben lehet akár Henin-Clijsters, de odáig el is kell jutni.
Sharapova az első fordulóban Kirilenkóval játszik (szintén tuti tévés meccs a népszerűségi ráták tükrében), ami első blikkre nehéz párosításnak tűnik, de ha ezen túljut a korábbi világelső, akkor még a kiszámíthatatlan női mezőnyben is álomszerűnek néz ki az útja: a két legmagasabban rangsorolt játékos Safina és Jankovic az ő negyedében, akik közül egyik sem kezdte túl meggyőzően az évet.
A selejtezősők közül Wickmayer okozhat még kavarodást ott, ahova sorsolják, ha megnyeri az utolsó kvalis meccsét.
Összességében:
Ha Serena sérülése nem komoly, akkor simán meglehet a címvédés. A magyar lányoknak egy meccset mindenképpen kellene nyerniük, de mindkettejüknél benne van a pakliban a komoly menetelés. Clijsters visszatérése óta mutatott formáját tartva itt is sokra viheti, Henin pedig ha legyőzi Demit, utána esélyessé is előléphet. A gödörben lévők közül (Safina, Ivanovic, Jankovic) valaki csak megtalálja a formáját Melbourne-ben, és van néhány ismeretlen tényező, mint Venus, vagy a bokasérült Zvonareva. Sharapova megjósolhatatlan, de az egyik legveszélyesebb a mezőnyben. Wozniackit és Azarenkát a túl nagy elvárások nyomaszthatják, és mindig figyelni kell az olyanokra, mint Pennetta, Radwanska, Wickmayer, a kínaiak és az oroszok. Nehéz elképzelni, hogy nem lesz meglepetésember a 8 között.
Minden jóslást tönkrevághat viszont az egyetlen fontos mondat, amit női tenisznél el kell mondanunk: nőknél sosem lehet tudni.
*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34