drawau

Fotó: Eurosport

Változik a világ, hiszen míg mondjuk két éve max annyi volt a kérdés, hogy mondjuk Roger vagy Rafa ágára kerül Nole, és ez tavalyra is csak annyit változott, hogy a Djoko, Murray duóból melyik kerül hova, addig idénre sokkal kiegyensúlyozottabbá vált minden.
JMDP az eheti világranglistán 5 kemény ponttal megelőzte Murrayt, miután tavaly a skót egy héttel korábban nyert tornát, mint Delpo és Doha már kiesett, Auckland még nem.
*Australian Open
Tartozás
01/02/2010 08:00
Ez ugye azt jelenti, hogy Murray (5.) és Davy (6.) akár már legjobb nyolc nyolc között is találkozhatna Rafával és Rogerrel. Ugyanezen az elven, mivel  Verda a kilencedik, Tsonga a tizedik, már a 16 között beléjük futhattak volna. Az előbbi össze is jött, az utóbbi nem. Rog már a nyolc között találkozhat Davydenkóval, Nadal pedig Murray-vel. Az az aprócska különbség, hogy Rog esetében hozzá kell tennünk, hogy: már ha eljut addig. Mert a legjobb nyolcig is Andrejeven, Chelán, Hewitton, vagy Simonon, esetleg Baghdán keresztül vezet az út. Bár az is igaz, hogy Davynak is túl kell jutnia Moyán és Verdascón.
Szóval brutális negyed ez. Talán a legbrutálisabb.
Alatta Nolénak ehhez képest aranyélete van, az első valamirevaló ellenfele Robredo, esetleg Gasquet lehet a 16 között.  A nyolcban Tsonga vagy Söderling, az elődöntőben ugyebár Rog vagy Davy. Manapság ennél sokkal jobb sorsolás Grand Slamen nem létezhet.
Vagy ha igen, akkor az az alsó ág felső része, ahol Delpo és Roddick a két legmagasabban rangsorolt, rajtuk kívül Berdych, Gonza Cilic és Waw bújik még meg. Úgy hiszem, ha valahonnan bejuthat egy meglepetés elődöntős, akkor az ez az ág. Már ha Gonzát mondjuk meglepetésnek tekintjük.
Nadal ága Murraytől nehéz, ha rajta túljut, szerintem döntős, sőt ha az a negyeddöntő létrejön, akkor szerintem aki nyeri, az be is jut. Rafának szerintem nincs igazán nehéz dolga a nyolcig, Kohlschreiber, Stepanek esetleg Ljubicic, ha a kiemelteket tekintjük, sokkal jobbat nem nagyon remélhetett.
Akadnak nagy meccsek már az első körben, mint mindig. Például a Youzhny - Gasquet, a Cilic - Santoro a Blake - Clement vagy a Stepanek - Karlovic. Meg persze a Tsonga - Stakhovsky és a Rog- Andrejev sem lesz egyszerű, mint ahogyan a Monaco - Gulbis is ígéretes. A második fordulóban lehet Baghda - Simon, Davy - Moya, Tsonga - Dent, Fish - Ljubicic,  és legfőképpen Blake - Del Potro.
Szóval, akik megszívták: Federer, Davy, Tsonga, Blake, Simon és Hewitt.
Akik meg jól jártak: Roddick, Gonza, Nole és szerintem Söderling.
De ezen még úgyis elvitatkoztok egy darabig.
*Australian Open
Grand Finale
31/01/2010 18:17
*Australian Open
16
31/01/2010 15:34