Az ausztrál sikeredző és kiváló elemző szerint „pretty sure'', azaz majdnem biztos, hogy a svájci zseni visszatér az Ausztrál Openen.
Roger Federert legutóbb Wimbledonban láthattuk játszani, ahol sajnos a térdsérülése súlyosbodott, aminek következtében alá kellett vetnie magát egy harmadik műtétnek. Ez a beavatkozás véget is vetett a 2021-es szezonjának.
Sokan úgy gondolták, hogy ez a harmadik operáció végérvényesen pontot tesz majd a svájci egészen kivételes pályafutásának végére. Főleg abból kiindulva, hogy idén augusztusban már betöltötte a 40. életévét. Federer azonban egyre csak azt bizonygatta, hogy valamikor jövőre ismét visszatér a tourra.
Davis Cup
Kevés dolog szórakoztatóbb annál, mint amikor messzire gurul Medvedev gyógyszere
21 ÓRÁJA
A svájci szeptember végén még mankóval közlekedett a Laver-kupán, az utóbbi hetekben azonban már olyan hírek érkeztek róla, hogy könnyedén mozog bármiféle segítség nélkül.
Noha konkrét információk nincsenek arról, hogy újra edzésbe állt volna, Cahill hangsúlyozta, hogy Federer bizony már újra ott van a pályán és végzi a számára előírt feladatokat. Az ausztrál szakember azt is hozzátette, hogy olyan bennfentes infói vannak, melyek szerint a svájci bizonyosan ott lesz az Ausztrál Openen.
„Rengeteg nagyszerű sztori van mostanság a teniszben, ahogy közeledünk az Ausztrál Open felé” – mondta Cahill. „Úgy tűnik, hogy Roger játszani fog a szezon első Grand Slam-tornáján. Tudom, hogy iszonyú mennyiségű munkát végez el a pályán, úgyhogy szinte biztos, hogy elindul a versenyen.”
Simona Halep korábbi edzője dicsérte a svájci kitartását, és úgy fogalmazott, hogy szerinte Federer eltökélt abban, hogy megszerezze a 21. major-trófeáját.
Már önmagában az a tény is elképesztő, hogy 40 évesen azt csinálja, amit csinál. Meg fog próbálni rámenni a 21. GS-címére.
Cahill ezt követően Rafael Nadalról is beszélt, és kiemelte, hogy a spanyol is borzasztóan keményen készül a jövő évi visszatérésére.
https://i.eurosport.com/2021/10/31/3246059.jpg
„Rafa brutálisan keményen edz. Láttam Spanyolországban azt a rettenetesen nagy melót, amit elvégez azért, hogy meglegyen neki a 21. GS.”
Az ausztrál Novak Djokovicra is kitért. Mint mondta, csak ámult-bámult azon, amt a szerb a 2021-es szezonban művelt. Megnyerte az első három majort, de nem volt messze a naptári GS-től sem. Daniil Medvedev legyőzte őt a US Open döntőjében, de ettől még hihetetlen, amit művelt.
A Victoria államban érvényes járványügyi szabályok miatt egyelőre még bizonytalan, hogy a világelső ott lesz-e Melbourne-ben. Cahill szerint ott lesz, de hozzátette, az Ausztrál Open akkor is óriási siker lesz, ha Djokovic esetleg mégsem indul.
„Djokovic majdnem megcsinálta azt, ami 1969 óta senkinek sem sikerült, ami elképesztő. A tenisz azonban messze nem csak egy emberről szól. Úgy vélem, elindul jövőre Melbourne-ben, de ha mégsem, a torna mindenképp hatalmas siker lesz.”
https://i.eurosport.com/2021/11/06/3249613.jpg
„Persze szeretném, ha Novak is ott lenne, mert az akkor egy még jobb verseny lenne. Federer és Nadal biztosnak tűnik, de jó volna, ha mindhárman jönnének. És akkor még nem is beszéltünk a női mezőnyről, pedig velük kapcsolatban is nagyon komoly az érdeklődés.”
„Nem tudok egyébként konkrétumokat Novakról. A US Open idején látták őt részt venni egy koncerten, ha pedig ott volt, akkor be kell, hogy legyen oltva. Nem tudom, hogy esetleg valamiféle kivételt tettek-e vele ott.”
„Nemcsak neki van baja a vakcinával. Stefanos Tsitsipas és Medvedev sem árulták el, hogy be vannak-e oltva, de vannak a nők között is olyanok, akik ellene vannak. Idővel úgyis kiderül, hogyan döntenek.”
via sportskeeda, sen

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Davis Cup
Medvedev biztosította be az orosz csapat harmadik Davis-kupa-győzelmét
TEGNAP 18:48
Tenisz
Djokovic kétarcú szezonja: karrierje legnagyobb sikerei közé beékelődött pár nagy pofon is
04/12/2021 15:47