Novak Djokovicot Tim Henman szerint nem fogja negatívan befolyásolni a környezet.

A hatszoros GS-elődöntős Tim Henman azt mondta az Eurosportnak, hogy szerinte Novak Djokovic még hasznot is húzhat abból, ha a 2022-es Australian Openen egy potenciálisan ellenséges környezet fogadja őt.
A britek korábbi első számú teniszezője, Henman nem számít arra, hogy Djokovic a korábbiakhoz hasonló nagy támogatást kapna a napok óta húzódó ügye miatt az Ausztrál Openen. Pláne, hogy a világ egyik legszigorúbb határátlépési korlátozása éppen Ausztráliában volt érvényben a koronavírus miatt.
Australian Open
Tsitsipasra brutál nagy meccs vár, Čilić és Felix miatt pedig muszáj lesz hajnalban kelni
EGY ÓRÁJA
"Azt hiszem, nagyon ellenséges fogadtatásban lesz része" – említette Tim Henman, aki az Eurosport szakértőjeként vesz majd részt az év első Grand Slam-tornáján. "Mindannyian tudjuk, hogy az ausztrálok min mentek keresztül az elmúlt években, és milyen nehézségekbe ütközött a bezártság, nem hiszem, hogy ezek után Djokovicot jól fogadják majd, amikor pályára lép.
Szerintem ez nem szerencsés a verseny szempontjából. Ez egy nagyszerű esemény Ausztráliában, és az elmúlt néhány évben komoly kihívásoknak kellett megfelelni. Remélem, hogy ez nem egy olyan felhő, amely a torna felett marad.
Djokovic hozzáállását ismerve úgy tűnik, jól érzi magát az ilyen jellegű konfrontációban. Nyilvánvalóan nem ideális felkészülés négy vagy öt napig egy szobában lenni, de biztos vagyok benne, hogy nagyon megkönnyebbült, hogy már kint van, és izgatottan várja a lehetőséget.
Tekintettel arra, hogy Melbourne-ben már kilencszer nyert, szerintem nagyon nehéz lesz őt legyőzni." – nyilatkozta Henman.

Novak Djokovic

Fotó: Imago

A brit úgy gondolja, hogy Djokovic tapasztalata a megpróbáltatásokkal való harcban kulcsfontosságú lehet abban, hogy felkészüljön a rekordot jelentő 21. Grand Slam-győzelemre.
"Szerintem fontos a sorsolás alakulása, mert valószínűleg joggal mondhatjuk, hogy az első néhány fordulóban talán egy kicsit hátrányban lesz, de az is lehetséges, hogy formába lendül, ha sértetlenül átvészeli ezeket az első köröket.
Ezzel pedig lendületet vehet. Egész pályafutása során szerzett tapasztalattal rendelkezik. Tehát a nehézségekkel való megküzdés hozzátartozik a saját területéhez.
Ha arra kérnek, hogy gondolkodjam el az egész epizódon, azt hiszem, senkinek sem állnak jól a történtek, legyen szó akár az ausztrál teniszről, akár Victoria államról, akár az ausztrál kormányról, akár magáról Djokovicról.
Szerintem ezt el lehetett volna, és el is kellett volna kerülni. És ha egyszer ilyen szürke zóna van, és ügyvédek is belekeverednek, akkor elkerülhetetlenül zűrzavaros lesz a helyzet. Szóval igen, ez senkinek sem állt jól."

Fonák helyzet

Fotó: Getty Images

Djokovic zavart felkészülése reményt adhat riválisainak, akik meg akarják akadályozni, hogy a szerb tizedik alkalommal nyerjen Melbourne-ben.
Djokovic mellett a világranglista második helyén álló Daniil Medvedev és a harmadik pozíciót elfoglaló Alexander Zverev lesznek a férfiaknál a cím legfőbb várományosai.
"Úgy gondolom, hogy Djokovic az a játékos, akit meg kell verni a trófeáért. De az kétségtelen, hogy egy kicsit sebezhetőbb a történtek miatt.
Medvedev számomra a nyilvánvaló második számú favorit. Neki már van egy Grand Slam-címe. Szerintem ezek a körülmények nagyon jól állnak neki, és tavaly ott volt a döntőben.
De a lista hosszú. Jó látni, hogy Rafael Nadal újra ott van a pályán, és egészségesnek és lelkesnek tűnik. Zverev egyre jobban játszik. Le voltam nyűgözve tőle az ATP-világbajnokságon.
Stefanos Tsitsipasnak könyökproblémái vannak, így ő egy határozott kérdőjel. Andrey Rublev áttörést vár magától egy nagy tornán. Szóval rengeteg emberről lehet képet alkotni, de az ágak ellentétes oldalán Djokovic és Medvedev a két egyértelmű favorit számomra."

Djokovic

Fotó: Getty Images

Nadal az elmúlt négy évben csak egyszer jutott túl az Australian Open negyeddöntőjén, amikor a 2019-es fináléban kikapott Djokovictól. A múlt héten azonban szettet sem vesztett, amikor öt hónapos sérüléséből visszatérve megnyerte első keménypályás címét közel két év után.
Nadal lehetséges AusOpen-sikerének esélyeiről Henman így nyilatkozott: "Hosszú kihagyásai voltak a múltban. Tudja, az első néhány forduló nagyon fontos. Gyakran mondjuk, hogy az első héten nem lehet megnyerni a versenyt, de elveszíteni biztosan lehet. Szóval a legjobb formáját kell hoznia. De örülni fog, hogy már az év első hetében megszerezte a szükséges meccsterhelést, és az év első hetében egy újabb cím megszerzése jól jött az önbizalmának.
Nem írhatjuk le őt. Ha megnézzük a helyezését, érdekes lesz látni, hogy hova kerül a sorsoláson. Mindenképpen el akarja majd kerülni a Djokovic elleni negyeddöntős meccset."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Australian Open
Novak Djokovic visszatér! - Jövőre, Ausztráliába, a torna igazgatója szerint
6 ÓRÁJA
Australian Open
Nadal már negyeddöntős, kiesett viszont az olimpiai bajnok Zverev az Ausztrál Openen
8 ÓRÁJA