Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Berrettini vagy Nadal? Tsitsipas vagy Medvedev? Tombolhatnak-e az ausztrálok?

Nagy Benjámin

Frissítve 27/01/2022 - 21:34 GMT+1

Az egyik elődöntő történelmi, a másik igazi csúcsrangadó lesz pénteken az Ausztrál Openen, ahol kiderül, kik jutnak a férfi egyes fináléjába az év első Grand Slam-tornáján. A hazai szurkolók előtte ráadásul a vegyespáros bombameglepetés-duóját hajszolhatják bombameglepetés-győzelembe.

Berrettini vagy Nadal? Tsitsipas vagy Medvedev? Tombolhatnak-e az ausztrálok?

Fotó: AFP

Matteo Berrettini (7) – Rafael Nadal (6) – Rod Laver Arena, 4:30

Rafael Nadal öthónapos kihagyás után úgy tért vissza a mezőnybe, mintha semmi sem történt volna, és már csak két győzelem választja el attól, hogy 21 GS-győzelemmel vezesse a férfi teniszezők örökranglistáját. A történelemhez azonban a szintén történelmi pillanatokat átélő (első olaszként játszhat elődöntőt az Ausztrál Openen) tavalyi wimbledoni döntős, Matteo Berrettini legyőzése is kell.
Mindketten emlékezetes és könnyűnek cseppet sem nevezhető negyeddöntőn vannak túl. Nadal Denis Shapovalovot győzte le öt szettben, amit még ő maga is nehezen hitt el, hiszen a hőség alaposan megviselte a szervezetét.
Az igazság az, hogy két hónappal ezelőtt még abban sem voltam biztos, hogy játszhatok a touron, erre most itt vagyok. Számomra az élet ajándéka, hogy újra teniszezhetek és élvezhetem a játékot. Matteo a világ egyik legjobb játékosa, nagyon stabil teljesítményt nyújt. Százszázalékon, a legmagasabb szinten kell játszanom, vagy még azon is túl.”
Berrettini Gaël Monfilst búcsúztatta szintén öt játszmában, ami jókora önbizalmat adhat neki. Eddig egyszer találkozott Nadallal, a 2019-es US Open elődöntőjében a spanyol simán nyert, de most más lehet a helyzet.
„Tudom, hogy képes vagyok megcsinálni, még akkor is, ha nagyon nehéz lesz. Harmadszor vagyok elődöntős egy Grand Slamen, ami azt jelenti, hogy ez az én szintem. Nem állok meg, tovább akarok jutni, mint bármikor. Sokszor néztem Rafát az Ausztrál Openen, mindig szurkoltam neki, és a Rod Laverben elődöntőt játszani vele olyan, mintha gyerekkori álmom válna valóra.”
Persze azt, hogy a gyerekkori álom vége győzelem volt-e, nem tudni…
picture

Matteo Berrettini

Fotó: AFP

Stefanos Tsitsipas (4) – Daniil Medvedev (2) – Rod Laver Arena, 9:30

Teljesen ellentétes utat jártak be a negyeddöntőben. A görög játéka folyamatosan javul a torna alatt, és koncentrált, olyan magabiztos játékkal verte háromban Jannik Sinnert, ami alapján simán el lehet képzelni, hogy vasárnap megszerzi élete első GS-sikerét. Igaz, ő erre még nem gondol.
Ahhoz, hogy sikereket érjek el, folyamatosan jól kell játszanom, ugyanakkor túlzottan nagy elvárásokat nem szabad támasztanom magammal szemben, mert a nyomás akár össze is roppanthat. Elődöntőbe jutottam, de ezzel még nem értem el semmit, ez csupán a kezdet. Folytatni kell a megkezdett utat.”
Medvedev cserébe őrült meccset fordított meg Félix Auger-Aliassime ellen: 0-2-es hátrányból, meccslabdát hárítva nyert. Tsitsipasszal szemben 6-2 a mérlege, tavaly, ugyanitt három szettben nyerte az elődöntőt. Kötve hinnénk, hogy most hasonló lenne a helyzet.
„Megpróbálok minél jobban regenerálódni, hogy készen álljak a Stefanos elleni meccsre. Nagyszerű játékos. A legjobb formámat kell hoznom, hogy legyőzzem őt. Nézd meg a legnagyobbakat, Novakot, Rafát vagy épp Rogert, ők valahogyan mindig is képesek voltak rá. Egyszer én is részese akarok lenni ennek a társaságnak, még akkor is, ha nagyon messze vagyok. De valahol el kell kezdeni.”
Az open érában görög Australian Open-döntős egyébként még nem volt a férfiaknál, míg az oroszoknál nem akármilyen sorozat folytatódhat: Yevgeny Kafelnikov 1999 után 2000-ben, míg Marat Safin 2004 után 2005-ben is fináléba jutott. Medvedev tavalyi döntője nem rossz kiindulópont…
picture

Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev 2021-ben az Australian Openen. Jöhet a visszavágó?

Fotó: AFP

Közvetítésünk az Eurosport 1-en egyébként már hajnali 2 órakor elkezdődik, méghozzá a vegyespáros döntőjével, ahol a hazaiak újdonsült kedvence, a Jaimee Fourlis, Jason Kubler kettős Kristina Mladenovic és Ivan Dodig ellen szerezheti meg karrierje messze legnagyobb sikerét. Az esélyesnek Mladenovicék számítanak, viszont az alapján, amit az ausztrálok csináltak eddig a versenyen (négyből háromszor is meccslabdá(k)ról fordítottak), lehetetlen megtippelni a végeredményt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása