Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic már csak a Grand Slam-tornákra fókuszál

Németh Dániel

Publikálva 11/05/2021 - 09:34 GMT+2

A világelső egy interjúban ismét elmondta: most, hogy megvan a világranglista élén töltött rekord, csak a Grand Slamekre fókuszál.

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Novak Djokovic Madridban nem vállalta a játékot, Rómában viszont már ott lesz a mezőnyben, és a Roland Garros-győzelem lebeg a szemei előtt.

A világelső nagyszerűen kezdte az évet, hiszen sérüléssel bajlódva is megnyerte az Australian Opent, kettőre csökkentve ezzel a lemaradását a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer és Rafael Nadal mögött. Nem sokkal később az is biztossá vált, hogy megelőzi Federert a ranglista élén töltött hetek számát illetően, ami bevallottan az egyik fő célkitűzése volt Djokovicnak az előző években. Most, hogy az megvan, koncentrálhat a következőre: a Grand Slam-rekordra.
Djokovic már Melbourne-ben utalt arra, hogy számára innentől kezdve nem prioritást a világranglista, és sokkal jobban megválogatja majd, mely versenyeken vállalja a játékot. Idén két 1000-es tornát is kihagyott: Miamitól a családjára hivatkozva maradt távol, Madrid mellőzése pedig egyértelműen stratégiai húzás volt, hogy ne terhelje túl a testét a fontosabb versenyek előtt.
„Meghatározott mennyiségű versenyen veszek részt annak érdekében, hogy felkészüljek a Grand Slamekre. Monte-Carlóban és Belgrádban nem játszottam jól, de reményeim szerint ezen változtatni fogok Rómában és a második belgrádi tornán. Úgy építem fel magam, hogy Párizsban érjem el a csúcsot, ott szeretnék a legjobban teniszezni” – fogalmazott a világelső, hozzátéve, a világranglistával innentől kezdve nem foglalkozik.
Manapság nem fordítok akkora figyelmet a ranglistára, mivel elértem a történelmi világelsőséget. Ez volt a célom, mostantól viszont csak a Grand Slam a prioritás. Ezeken a tornákon szeretnék a csúcson teljesíteni.
A versenyhelyszínek megválogatása azért is hasznos lehet, mert a fiatalok közül egyre többen jelenthetnek veszélyt a nagyokra. Djokovic is elismerte, hogy előbb-utóbb át fogják venni a stafétát, csak az a kérdés, meddig tudják a nagyok késleltetni az őrségváltást. „Tsitsipas, Zverev, Berrettini, Rublev, Medvedev és Thiem rengeteget játszanak, sokszor nyernek ellenünk. Elkerülhetetlen, hogy jöjjön a változás. Hogy ez hónapok vagy évek kérdése, azt én sem tudom.”
Rómában egy régi ismerős is feltűnt Djokovic mellett, ugyanis Andy Murray ütőpartnerként segíti a felkészülését, amelyről természetesen felvételek is készültek. „Jó érzés volt Andyvel ütögetni. Jól mentek neki az ütések és elég jól mozgott, figyelembe véve, hogy a salak nem épp a legjobb borítás a csípőjének. Jól érzi magát a pályán, ő is ezt mondta, mi pedig beszélgettünk egy jót, felidéztük a régi szép időket” – mesélte Djokovic.
Hónapok óta nem titok, hogy a világelső mindennapjait egy dokumentumfilmes stáb követi nyomon, augusztusban pedig be is mutatnak egy filmet Djokovic főszereplésével. Ebben többek között előtérbe kerül, hogy milyen nehézségeken kellett keresztülmennie a szerb klasszisnak Melbourne-ben a Taylor Fritz elleni meccs után. Djokovic Monte-Carlóban elárulta: a premierre New Yorkban kerül sor, remélhetőleg egy élő eseményt is tudnak szervezni köré.
Még mindig forgatunk, Belgrádban is ott lesznek mellettem a stábtagok – mondta Rómában. Különböző emberekkel interjúznak az életemmel kapcsolatosan. A történelmi világelsőség meghatározó része a filmnek, ami be fogja mutatni a célig vezető utamat.
Djokovic arról is beszélt, hogy a szabadidejében a természetközeli tevékenységeket favorizálja, idén már többször tartottak túrát a hegyekben. „Szeretek túrázni és minél több időt tölteni a természetben, a hegyek és a folyók közelében. A lényeg, hogy a szabadban legyünk. Idén már kétszer voltunk a Rtanj hegyen. Nagyon erőteljes hegy, hatalmas energiája van. Sikerült minőségi időt töltenünk ott a feleségemmel.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés