Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic pokolian kemény menetelés elé néz Monte-Carlóban

Kálmán Laci

Frissítve 11/04/2021 - 17:37 GMT+2

Az egyik fő kérdés, hogy összejön-e az álomdöntő a világelső Novak Djokovic és a 11-szeres bajnok Rafael Nadal között.

Novak Djokovic - Monaco, 2016.

Fotó: Reuters

A versenyt azért is várja mindenki nagyon, mert tavaly a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megrendezni.

A két nagyágyún kívül ott lesz még a mezőnyben egyebek mellett a címvédő Fabio Fognini, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev és Fucsovics Márton is.
Az alábbiakban vetünk egy pillantást a táblára, és megnézzük, kire milyen meccsek várnak az esetleges döntőig vezető úton.

A tábla felső fele: Pokolian nehéz menetelés elé néz Novak Djokovic

A világelső a harmadik címéért száll harcba Monte-Carlóban, a rá váró feladat azonban korántsem lesz egyszerű. Az első mérkőzését a legjobb 32 között vívja majd, jó eséllyel Jannik Sinner ellen. Ehhez az olasznak le kell győznie Albert Ramos-Vinolast, ami ugyan salakon nem rutinfeladat, de valószínűleg meg fogja tudni oldani.
A találkozó győztesének következő ellenfele majd a Miami Open-bajnok Hubert Hurkacz lehet, feltéve, ha a lengyel legyőzi selejtezős ellenfelét, majd pedig a Dan Evans-Dusan Lajovic meccs győztesét.
A felső ág másik menője, Tsitsipas sem kapott épp álomsorsolást, hisz a Lorenzo Musetti-Aslan Karatsev derbi győztese ellen kezd, majd jöhet neki Cristian Garin vagy Felix Auger-Aliassime. A görög nem villogott igazán az elmúlt hetekben, úgyhogy salakon mindenképpen ráférne egy kiemelkedő eredmény.
Az ötödik kiemelt Alexander Zverev is a tábla felső felében kapott helyet, és reméljük, hogy Fucsovics Marci ellen kezd majd. Ez ugyanis azt jelentené, hogy Marci az első körben legyőzte Lorenzo Sonegót. A magyar fiú kifejezetten jó formában van mostanság, úgyhogy akár Zverevet is meglepheti. Ha le tudná győzni a németet, megnyílna előtte a tábla egy esetleges Djokovic elleni negyeddöntőig.
picture

Novak Djokovic - Monte Carlo, 2015.

Fotó: Getty Images

A tábla alsó fele: Rafael Nadalnak lesz ideje ráhangolódnia a tornára

A spanyol eddig 11 alkalommal nyerte meg a tornát, és semmi kétség, idén is ő az egyik favorit. A versenyen 71-5 a mérlege, ami jó eséllyel tovább javul majd az első meccsén, melyet Adrian Mannarino vagy egy selejtezős ellen vív majd. Rafa az Ausztrál Open óta nem játszott tétmeccset, úgyhogy az első mérkőzések fontosak lesznek a számára, hogy megérezze a körülményeket és önbizalmat szerezzen.
Papíron Grigor Dimitrovval meccselhet a harmadik fordulóban, aki valószínűleg szintén nem lesz megoldhatatlan feladat a számára.
Itt van még a nagyok közül Andrey Rublev, aki a legjobb 16 között izzadhat meg először Taylor Fritz, de nagyobb eséllyel Roberto Bautista Agut ellen. Mindhárman remek formában vannak az idén, úgyhogy bármelyik párosítás jó kis meccset ígér a számunkra.
Daniil Medvedev és Diego Schwartzman viszonylag könnyű út elé néz a negyeddöntőig, ami még akkor is igaz, ha az orosz nem tartozik épp a legnagyobb salakmenők közé. Medvedev útját a címvédő Fognini azért megnehezítheti, aki ugyan nincs élete formájában, de mégiscsak borítást váltunk, úgyhogy sok minden előfordulhat. Schwartzmanra pedig két jó salakos, Caspeer Ruud és Pablo Carreno Busta jelenthetnek veszélyt.
picture

Rafael Nadal - Monte Carlo

Fotó: Getty Images

Miamiban Djokovic és Nadal távollétében, valamint a második vonal visszafogott teljesítménye miatt meglepetés bajnokot avattunk. Érdekes lesz látni, hogy a visszatérő két nagy ledominálja-e majd Monte-Carlót.
A papírforma mindenesetre azt ígéri, hogy a döntőben jöhet az 57. Nadal-Djokovic.
Forrás: részben Sportskeeda
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés