A Miami tornától sokan maradtak távol a legnagyobbak közül, az adódó lehetőséget pedig a fiatalok remekül megragadták. A mindössze 19 éves olasz Jannik Sinner élete első ATP 1000-es tornadöntőjébe jutott, ezzel pedig a torna történetében negyedik tinédzserként lett döntős.

Sinner az első szettet elbukta, de aztán sikerült fordítania a spanyol Roberto Bautista Agut ellen. A mérkőzésen 25-el több nyerőt ütött spanyol ellenfelénél, így pedig bejutott élete harmadik ATP tornadöntőjébe. A Miami torna 36 éves történetében ilyen fiatalon ez csak Andre Agassinak, Rafael Nadalnak és Novak Djokovicnak sikerült . Az olasz a szokásához híven, szerényen nyilatkozott a meccs után:
"Nagyon jól hangzik, nagyon elégedett vagyok a mai győzelmemmel. Az első elődöntő valahogy mindig nehezebb, ráadásul Robert nagyon jó játékos. Két hete már játszottunk egymás ellen, akkor is nagyon megszorongatott, mint ahogy ma is. Az elején lassan kezdtünk mindketten, de aztán sikerült felpörögnünk és emelni a játékunk színvonalán. A szél nem könnyítette meg a dolgunkat. Javítani kellett a szervámon és az volt a taktikám, hogy sokat mozgatom Robertót, variálni próbáltam az ütéseimet. Az utolsó játékban letámadtam a második szerváit, ami végül jó döntésnek bizonyult."
Miami Open
ATP Miami: Top 5
04/04/2021 20:05

ATP Miami: Sinner - Bautista Agut összefoglaló

1990-ben Agassi, 2007-ben pedig Djokovic lett Miamiban tornagyőztes a 20. születésnapja előtt, most Sinner lehet a harmadik a sorban. Természetesen segített Sinner helyzetén, hogy az éljátékosok közül sokan lemondták a szereplést, de az Amazon szakértői mégsem ezt emelték ki.
A korábbi világranglista 5. Daniela Hantuchova kiemelte Sinner bátor és nyugodt játékát:
A kulcspillanatokban játszott a legjobban, és az, ha erre valaki ennyire fiatalon képes az nagyon ritka és kiemelkedő.
Greg Rusedski Nadalhoz hasonlította az olaszt:
Rafa volt a legfiatalabb döntős Miamiban, aki szerintem nagyon hasonlít Jannikra a mentalitásában. A stílusuk különböző, de mind a ketten okosan és bátran játszanak.
A vasárnapi döntőben Hubert Hurkacz lesz Sinner ellenfele. Korábban még sosem játszottak egymás ellen, de ez nem jelenti azt, hogy ne ismernék jól egymást. Edző- és párospartnerként is szerepeltek már, a pályán kívül is kimondottan jó a kapcsolatuk. A lengyel teniszező, így mesélt Sinnerről:
"Jannik jó fej srác, remek ember és elképesztően nyugodt is. Mindig a győzelemre koncentrál, nagyon nehéz megverni. A mostani remek eredményeit a kemény munkának köszönheti. Sokat viccelődünk, sok sikert kívánok neki, tényleg nagyon bírom."
"A versenyek idején inkáb hosszabban melegítünk és kevesebbet ütögetünk az edzéseken. Szerintem a jövőben lesz még sok közös edzésünk. Jannik erősen üt mindkét oldalról és sokszor agresszívan irányítani akarja a labdameneteket, tuti nem lesz könnyű dolgom ellene."
Miami Open
ATP Miami döntő: Hurkacz – Sinner összefoglaló
04/04/2021 19:53
Miami Open
Ismét bevette Floridát Hurkacz
04/04/2021 19:32