Juan Carlos Ferrero, Carlos Alcaraz edzője inkább Novak Djokovichoz, Roger Federerhez vagy Dominic Thiemhez hasonlítaná tanítványa stílusát – már ha muszáj.

Május 5-én lett 18 éves Carlos Alcaraz. Éppen azon a napon, amikor Rafa Nadallal otthon, a madridi Manuel Santana stadionban csapott össze az ATP 1000-es torna második fordulójában. 77 percig tartott ez a különleges „pillanat”, ennyit engedett honfitársának a salakkirály, 6:1, 6:2-re legyőzve az éppen csak nagykorú tinédzsert.

ATP Madrid: Nadal - Alcaraz összefoglaló

Roland-Garros men
Djokovic bedarálta Nadalt, a szerb a másik döntős
TEGNAP 21:31
„Nadal nagyon korán érkezett meg a profik világába, még Alcaraztól is egy évvel fiatalabban, de persze, vannak párhuzamok kettejük pályafutásában. Egyébként gyerekkora óta Rafa az egyik példaképe” – mondta edzője, Juan Carlos Ferrero.
Szeretnénk azonban minél távolabb tartani őt a Nadallal való összehasonlításoktól, hogy nyugodtan fejlődhessen, de mindig lesznek ilyen vélemények.
A 2003-as Roland Garros bajnoka, az akkori világelső szerint Alcaraz játéka inkább az agresszívabb stílusú teniszezőkéhez hasonlít, előszeretettel megy a hálóhoz, így a topjátékosok közül Roger Federert, Novak Djokovicot és Dominic Thiemet említette.
Ezért úgy gondolom, a gyorsabb pályákhoz jobban fog alkalmazkodni.
Alcaraz sokat edz azért, hogy fizikálisan felvegye és bírja a profi mérkőzések ritmusát. Idén például sok izmot szedett fel, de még további erősítésre és az állóképessége fejlesztésére van szükség.
„Tovább kell dolgoznia, némi önbizalmat felszednie, és akkor nagyon jó lehet ezen a borításon. 14-16 évesen még nem rakhattam rá nagy terhet, de az utóbbi másfél évben már sok mindenbe fektettünk energiát, így például a szervájába is.”

A vereség után azért járt a torta

Fotó: Eurosport

Ferrero azzal zárta, bármit is venne felfedezettjének születésnapjára (egyébként a meccs után meghívta vacsorázni), az igazi ajándék a Nadal elleni találkozó volt.
Csodálatos élmény volt ellene játszani a születésnapomon! Tanulni tőle, itt, Madridban…
„Jobb lett volna persze nyerni, de így is nagyon élveztem. Tényleg sokat tudok tanulni Rafától, ez a meccs is hozzájárult, hogy játékosként felnőjek. Azért jó, ha így telik a szülinap” – emlékezett vissza a különleges napra Carlos Alcaraz.
A fiatal teniszező szerint a legjobban a top játékosok elleni találkozókon fejlődhet, mivel megtanulja a legnehezebb helyzeteket kezelni, ezért az a célja, hogy minél többször találkozzon hasonló kvalitású teniszezőkkel.

Rafa Nadal és Carlos Alcaraz

Fotó: Twitter

Nadal sem fukarkodott a dicsérő szavakkal, amikor a meccs után megkérdezték. Kiemelte, hogy szüksége van a tenisznek olyan játékosokra, mint Alcaraz.
„Amikor valaki az ő korában ilyen dolgokra képes a pályán, biztos, hogy különleges. Emellett alázatos a munka iránt, szenvedélyesen szereti a játékot, szóval remélem, hamarosan berobban az élvonalba.”
Már most kész játékos, bátor, képes gyakran odaérni a hálóhoz. Nagyszerű tenyeres, kiváló fonák.
Ahogy a spanyol rádiósok felvezették, az ígéret és a legenda párharcát láthattuk múlt héten. Legközelebb, amikor találkoznak, talán már nem is egy ígéret néz szembe a legendával.
Forrás: Onda Cero & Tennis.com
Roland-Garros
Nadal-Djokovic elődöntő és a trónkövetelők is összecsapnak
10/06/2021 17:42
Roland-Garros
Nem lesz címvédés a nőknél, összejött a férfi álom elődöntő
10/06/2021 08:01