Carlos Alcaraz a spanyol tenisz jövője lehet, hatalmas tehetségnek tartják, és folyamatosan lépked előre. Még sosem játszott Rafael Nadallal, pont 18. születésnapján történik ez meg először.

A madridi 1000-es torna első fordulójában alig több mint egy órás mérkőzésen, 6:4, 6:0-ra győzte le Adrian Mannarinót Carlos Alcaraz. A fiatal spanyol teniszező pályafutása során először nyert mérkőzést 1000-es torna főtábláján, a második fordulóban az első kiemelt Rafael Nadal ellen lép pályára.
A mérkőzés nemcsak azért lesz különleges, mert a tenisz egyik nagy tehetsége megmérkőzik Nadallal, hanem azért is, mert Alcaraz szerdán, a 20-szoros Grand Slam bajnok elleni találkozó napján ünnepli 18. születésnapját. Nem is kaphatott volna szebb ajándékot, mint a példakép elleni mérkőzést.
ATP Rome
Nadalt nem kímélték Rómában, de legalább visszavághat Zverevnek
20 ÓRA
„Ez a legszebb születésnapi ajándék. Egy álom vált valóra. Madridban spanyol közönség előtt játszhatok Nadal ellen, sosem felejtem el ezt a pillanatot, és tanulni fogok belőle”- mondta el mosolyogva a Tennis Channelnek Alcaraz.
Mindig mondják, hogy a 18. születésnap különleges, de ez kivételes, hogy úgy töltöm be a 18-at, hogy minden idők egyik legjobb játékosa ellen teniszezem. Rafa az egyik gyermekkori példaképem, rendkívüli élmény lesz.
A jelenleg a világranglista 120. helyén álló teniszező 2003-ban született, pár hónappal azelőtt, hogy a 16 éves Nadal debütált a madridi tornán, és az első fordulóban vereséget szenvedett Alex Corretjától.
Alcaraz tovább folytatja idei fejlődését azzal, hogy először hagyta el győztesen a pályát 1000-es tornán. Azt követően, hogy az Ausztrál Openen selejtezősként feljutva, pályafutása során először nyert mérkőzést Grand Slam-főtáblán, a marbellai 250-es versenyen pedig az elődöntőig menetelt, most 1000-es tornán is megtette az első lépést, amiért jutalmul egy Nadal elleni mérkőzést kap.

Emlékezetes lesz Alcaraz 18. születésnapja

Fotó: Imago

Jelenleg a spanyol tenisz legnagyobb ígérete Alcaraz, akit emiatt gyakran hasonlítanak össze Nadallal, noha edzője, a korábbi világelső Juan Carlos Ferrero többször is elmondta, hogy nem szereti az ilyen típusú összehasonlításokat, de ha már mondani kell valakit, Alcaraz játéka közelebb áll Federeréhez.
Alcaraz elmondta, hogy leckeként tekint a Nadal elleni mérkőzésre, ahol minden bizonnyal ideges lesz, ennek ellenére megpróbál csak a játékra koncentrálni, és kiélvezni a meccs minden pillanatát. Akárhogy is alakul a találkozó, a fiatal spanyol teniszező aligha felejti el 18. születésnapját.
ATP Madrid
Nadal továbbjutott, két kiemelt kiesett
06/05/2021 19:32
ATP Madrid
Nadal könnyedén verte szülinapos honfitársát
05/05/2021 17:20