Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal elleni mérkőzéssel ünnepli 18. születésnapját a spanyol tehetség

Wojciechowski Patricia

Frissítve 04/05/2021 - 13:06 GMT+2

A 18. születésnap fontos dátum az ember életében, melyet általában különleges módon ünneplünk meg. Carlos Alcaraz számára különösen emlékezetes lesz ez az alkalom, egy Nadal elleni mérkőzést kap ajándékba.

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

Carlos Alcaraz a spanyol tenisz jövője lehet, hatalmas tehetségnek tartják, és folyamatosan lépked előre. Még sosem játszott Rafael Nadallal, pont 18. születésnapján történik ez meg először.

A madridi 1000-es torna első fordulójában alig több mint egy órás mérkőzésen, 6:4, 6:0-ra győzte le Adrian Mannarinót Carlos Alcaraz. A fiatal spanyol teniszező pályafutása során először nyert mérkőzést 1000-es torna főtábláján, a második fordulóban az első kiemelt Rafael Nadal ellen lép pályára.
A mérkőzés nemcsak azért lesz különleges, mert a tenisz egyik nagy tehetsége megmérkőzik Nadallal, hanem azért is, mert Alcaraz szerdán, a 20-szoros Grand Slam bajnok elleni találkozó napján ünnepli 18. születésnapját. Nem is kaphatott volna szebb ajándékot, mint a példakép elleni mérkőzést.
„Ez a legszebb születésnapi ajándék. Egy álom vált valóra. Madridban spanyol közönség előtt játszhatok Nadal ellen, sosem felejtem el ezt a pillanatot, és tanulni fogok belőle”- mondta el mosolyogva a Tennis Channelnek Alcaraz.
Mindig mondják, hogy a 18. születésnap különleges, de ez kivételes, hogy úgy töltöm be a 18-at, hogy minden idők egyik legjobb játékosa ellen teniszezem. Rafa az egyik gyermekkori példaképem, rendkívüli élmény lesz.
A jelenleg a világranglista 120. helyén álló teniszező 2003-ban született, pár hónappal azelőtt, hogy a 16 éves Nadal debütált a madridi tornán, és az első fordulóban vereséget szenvedett Alex Corretjától.
Alcaraz tovább folytatja idei fejlődését azzal, hogy először hagyta el győztesen a pályát 1000-es tornán. Azt követően, hogy az Ausztrál Openen selejtezősként feljutva, pályafutása során először nyert mérkőzést Grand Slam-főtáblán, a marbellai 250-es versenyen pedig az elődöntőig menetelt, most 1000-es tornán is megtette az első lépést, amiért jutalmul egy Nadal elleni mérkőzést kap.
picture

Carlos Alcaraz con Rafael Nadal: Alcaraz, 18 anni il prossimo mercoledì, sfiderà Rafa per la prima volta in carriera proprio nel giorno del suo compleanno

Fotó: Imago

Jelenleg a spanyol tenisz legnagyobb ígérete Alcaraz, akit emiatt gyakran hasonlítanak össze Nadallal, noha edzője, a korábbi világelső Juan Carlos Ferrero többször is elmondta, hogy nem szereti az ilyen típusú összehasonlításokat, de ha már mondani kell valakit, Alcaraz játéka közelebb áll Federeréhez.
Alcaraz elmondta, hogy leckeként tekint a Nadal elleni mérkőzésre, ahol minden bizonnyal ideges lesz, ennek ellenére megpróbál csak a játékra koncentrálni, és kiélvezni a meccs minden pillanatát. Akárhogy is alakul a találkozó, a fiatal spanyol teniszező aligha felejti el 18. születésnapját.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés