Medvedev számára sosem a salakszezon az év legjobban várt időszaka, koronavírus-fertőzése miatt idén különösen nagy hátrányban lesz riválisaival szemben. Ennek ellenére végre mérkőzést nyerne a Roland Garroson a világranglista harmadik helyezettje.

A monte-carlói torna előtt derült ki Medvedevről, hogy megfertőződött koronavírussal, így a salakszezon megkezdése helyett karantén várt rá. Az orosz játékos egyébként sem érzi magát kényelmesen a leglassabb borításon, az elmúlt években látványosan szenvedett salakon, a Roland Garros főtábláján még sosem nyert mérkőzést, tavaly épp Fucsovics Márton győzte le az első fordulóban. A világranglista harmadik helyezettjénél nem mutat túl jól a nyeretlenségi széria a párizsi Grand Slamen. Medvedev idén szeretne javítani salakon, de a COVID miatti kihagyás következtében nem legjobb állapotában vág neki a következő heteknek. Edzője, Gilles Cervara a Tennis Majors online magazinnak adott interjúban elárulta, az idei Ausztrál Open döntőse eléggé le van maradva a riválisokhoz képest.
„Egy hete tud újra dolgozni. Az első napokban folyamatosan figyeltük, hogyan reagál a szíve, a tüdeje a megerőltetésre, nagyon ügyeltünk, miként reagál a szervezete: okoz-e fejfájást, nehézséget az erőfeszítés, és ehhez igazítottuk az edzések mennyiségét. Egy hét kihagyás után nem tudod azonnal egyik napról a másikra összeszedni magad, főleg egy olyan vírus után, amelyről még mindig keveset tudunk”- beszélt Cervara Medvedev állapotáról.
ATP Rome
Medvedev megint korán kiesett, most honfitársa ejtette ki
12/05/2021 17:41
Az erőnléti lemaradás mellett fejben is hátrányba került az orosz, hiszen miközben a többieknek már lehetőségük nyílt pozitív impulzusokat gyűjteni, neki nem volt alkalma, hogy önbizalmat szerezzen salakon, és hogy az elmúlt évek rosszabb élményeit kiverje a fejéből.
„Jelentős (a lemaradás). Vegyük például Stefanos Tsitsipast, és a magabiztosságot, amit megszerzett azáltal, hogy már lejátszott tíz meccset, melyből kilencet megnyert. S nem ő az egyetlen. Nem lehet tudni, (Medvedev) kihagyásának mekkora hatása lesz. Nem hasonlíthatom őt a többi játékoshoz, csak a saját céljainkra kell fókuszálnunk”- vázolta fel Cervara.

Gilles Cervara

Fotó: Getty Images

A Roland Garrosig még több mint négy hét van hátra, de vajon elég lesz-e ennyi idő ahhoz, hogy Medvedev újra formába lendüljön, s legalább rossz sorozatát megtörje, és pályafutása során először győztesen hagyhassa el a párizsi salakot. Cervara úgy véli, fontos lesz, hogyan sikerül az orosz teniszező első néhány mérkőzése a visszatérés után.
Medvedev Madridban és Rómában is ott lesz a mezőnyben, ahol edzője szerint választ kapnak arra, hol járnak jelenleg salakon.
Sokat kell még fejlődnie salakon, sosem nyert mérkőzést a Roland Garroson. Láthattak már minket ezen viccelődni, ami jó, mert így nem nehezedik ránk a nyomás, de most már nincs kedvem sokat viccelődni.
Tenisz
Fucsovics javított, helyet cserélt egymással Nadal és Medvedev
10/05/2021 08:33
ATP Rome
Nadalt nem kímélték Rómában, de legalább visszavághat Zverevnek
09/05/2021 10:43