Stefanos Tsitsipasnak nagyszerű éve van, a salakszezonra pedig a jelek szerint még magasabb fokozatra kapcsolt. Szeretné Madridban is folytatni a megkezdett szériát.

2021-ben senki sem gyűjtött több pontot a görög teniszezőnél, aki ezzel szép lassan vissza is került a top 5-be. Tsitsipas idén nyolc tornán indult, ezek mindegyikén legalább a negyeddöntőig eljutott, Monte-Carlóban pedig karrierje első 1000-es tornagyőzelmét is megszerezte. Remek sorozatát Barcelonában is folytatta, amelynek döntőjében az év eddigi legjobb meccsén kapott ki Rafael Nadaltól – 3 óra és 38 perc alatt.
Salakon idén kilenc győzelem és egy vereség a mérlege, és ugyan még kicsit korai a Roland Garros esélyeiről beszélni, ha így folytatja, a tavalyi elődöntője után idén is számolni kell vele Párizsban. Tsitsipasnak egyértelműen az a célja, hogy a soron következő 1000-es tornákra átmentse remek formáját, erre elsőként Madridban lesz lehetősége, ahonnan az utolsó emlékei meglehetősen pozitívak: két évvel ezelőtt döntős volt a Caja Magicában.
ATP Rome
Nadalt nem kímélték Rómában, de legalább visszavághat Zverevnek
19 ÓRA
Nem fogok hazudni, az az elvárásom, hogy minél közelebb legyek az előző (barcelonai) eredményemhez, ami a döntő volt. Nagyon felpörögtem erre és a következő hétre.
Ha nem is feltétlenül Madridban, ahol csak egy esetleges tornagyőzelemmel tudna pontokat gyűjteni, de a salakszezon egészét figyelembe véve Tsitsipas akár a top 4-et is célba veheti. Jelenleg kevesebb mint 400 pont választja el a mostani szezonban meglehetősen tompán teniszező Thiemtől, amit reálisan a Roland Garros végéig dolgozhat le – ehhez persze a görögnek továbbra is a döntőket kell megcéloznia, ugyanis Madridban és Rómában egyaránt több pontot véd az osztráknál.

tsitsipas-thiem.jpg

Fotó: Eurosport

„Megteremthetem az esélyét annak, hogy esetleg megszerezzem a negyedik helyet. Ez régóta ott van a gondolataim között, szerintem ezzel nincsen semmi probléma. Keményen dolgoztam, úgy érzem, eljött a lehetőségem, hogy valami mást csináljak. De természetesen ettől még messze vagyunk. Meg kell nyernem ezeket a mérkőzéseket, emellett a tenisz tekintetében is előrébb kell lépnem” – fogalmazott Tsitsipas.
A 22 éves görög nyíltan beszélt arról, hogy mely területeken lát még fejlődési lehetőséget, az egyik ilyen pont az adogatás lehet. Az ATP statisztikai rendszere az elmúlt 52 hét alapján a 10. helyre rangsorolja Tsitsipast a szervák tekintetében, ezzel amúgy két hellyel megelőzi Novak Djokovicot. Az adatbázis az első és második szervák hatékonyságát, illetve az ászok és kettős hibák meccsenkénti átlagát veszi figyelembe.
„Szeretnék egy picit kiegyensúlyozottabb lenni adogatóként, és nagyobb százalékban beütni az elsőket. Az a szándékom, hogy többször lépjek fel a hálóhoz, ahol szintén hatékonyabbá szeretnék válni. Ilyesfajta célokat tűztem most ki. Az, hogy nagyobb figyelmet fordítok az apró részletekre, egyértelműen segít, hogy agresszívebb és komplettebb játékos legyek” – folytatta a görög, majd hozzátette, év végére a top 3-ba is szeretne bekerülni.
Most épp én vezetem az éves rangsort, ami nagyon sokat jelent. Szeretném ezt megőrizni, és a legjobb háromban zárni. Szerintem számomra ez egy tisztességes cél.
Forrás: Ubitennis
ATP Madrid
Thiem kiesett az elődöntőben, de nincs miért szégyenkeznie
TEGNAP 18:14
ATP Madrid
Nadal továbbjutott, két kiemelt kiesett
06/05/2021 19:32