Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer még mindig erőnléti lemaradással küzd edzője szerint

Takács Márton

Frissítve 28/04/2021 - 14:33 GMT+2

Roger Federer edzői stábjának egyik legrégebbi tagja beszámolt tanítványa fizikai állapotáról, mielőtt a svájci elkezdené a salakpályás szezont.

Federert májusban láthatjuk két salakos tornán is

Fotó: Getty Images

Severin Lüthi szerint Roger Federer még nem érte el csúcsformáját, aki ennek szellemében folytatja az edzéseket, mielőtt májusban visszatér a tourra.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok ebben a szezonban még csak egy tornán játszott, márciusban a dohai Qatar Openen, ahol több mint egyéves kihagyás és két térdműtét után tért vissza a mezőnybe. Dohában első mérkőzését megnyerte, második találkozóján azonban a későbbi győztes Nikoloz Basilashvili felülmúlta őt.
Dubai után Federer ügynöke, Tony Godsick az Associated Pressnek elmondta, hogy védence kihagyja a Miami Opent, "inkább azon dolgozik edzésekkel, hogy visszatérjen a tourra." Azóta a korábbi világelső nagyrészt távol tartja magát a nyilvánosságtól, miközben tréningezik.
"Az erőnléte szempontjából Roger továbbra is lemaradásban van, ez most a prioritás. Az edzések nagyon intenzívek és jók, de még nem olyan gyakorisággal zajlanak, mint versenyidőszakban.” – nyilatkozta Severin Lüthi, aki 2007 óta Federer edzői stábjának egyik tagja.
A svájci tehát már több mint egy évtizede segíti Federer felkészülését, 2005 óta ő Svájc Davis-kupa-csapatának kapitánya is, 2014-ben vele nyerte meg a sorozatot a gárda – Federerrel a soraiban.
Lüthi nem részletezte Federer játékának azon területeit, amelyek még javításra szorulnak a következő versenye előtt, amely a genfi 250-es torna lesz május közepén.
picture

Sydneytől Londonig: Federer az olimpiákon is varázsolt nekünk sok-sok szépet

"Roger sokat visszaad. Sokat tanultam tőle emberileg. Megpróbálok mindent megtenni, hogy segítsek neki. Edzői, tanácsadói szerepben is. Végül Roger dönt a pályán." – mondta Lüthi kettejük kapcsolatáról.
Federer, aki augusztusban tölti be a 40. életévét, jelenleg a világranglista nyolcadik helyén áll, annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban nem volt jelen a sportágban. Ennek oka a folyamatban lévő COVID-19 járvánnyal kapcsolatos rangsorszámítások módosítása. Federer korábban kijelentette, az a célja, hogy időben visszanyerje az erőnlétét Wimbledonra, amelyet rekordot jelentő alkalommal, nyolcszor nyert meg eddig.
Bár Wimbledon előtt még a salakpályás szezonban is indul. A számára hazai pályát jelentő genfi torna lesz az egyetlen olyan verseny, amelyen részt vesz a Roland Garrost megelőzően. Nemrégiben a Twitteren kijelentette, hogy addig "edzésre használja fel a rendelkezésére álló időt".
Federer a karrierje során eddig 103 ATP-torán nyert, ami Jimmy Connors után a második legnagyobb szám az Open Era-ban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés