Nadal a szezon leghosszabb két nyert szettre menő mérkőzését megnyerve behúzta a barcelonai tornát, szerinte rengeteg helyen fejlődhet játéka a következő hetekben. Tsitsipas a spanyol küzdőszellemét dicsérte.

Rafael Nadal 3 óra 38 perces csatában, mérkőzéslabdát hárítva, 6:4, 6:7, 7:5-re győzte le Stefanos Tsitsipast a barcelonai döntőben, ezzel 12. alkalommal nyerte meg a tornát, és feljött a második helyre a világranglistán. Nadal szerint mérkőzésről mérkőzésre jobban megy neki a játék, és tenisze sokat tud még javulni a következő hetekben.

Nadal karrierje 87. tornagyőzelmét aratta Barcelonában - videó

ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
11 ÓRA
"Azt hiszem, a hét folyamán egyre jobban játszottam, a döntőben még jobban, mint az elődöntőben. Erősen hiszem, hogy jobban is tudok játszani, és remélem, hogy ez a győzelem segít abban, hogy emeljek a színvonalamon, amire szükségem lesz, hogy a következő versenyeken is harcban legyek"- mondta el Nadal a mérkőzés után.
A 20-szoros Grand Slam-bajnok első tornagyőzelmét aratta idén, úgy, hogy mindössze a harmadik versenye volt a barcelonai, ahol 2021-ben pályára lépett. Miután az elmúlt hónapokban nem játszott túl sok tétmérkőzést, Nadal kifejezetten fontosnak tartja, hogy ilyen szoros meccseket meg tudjon nyerni.
Az utóbbi hónapokban nem sok mérkőzést tudtam versenykörülmények között lejátszani. Az ilyen meccsek fizikailag erősítenek, és felkészültebbé tesznek a hosszú csatákra. A fizikai állapotomat illetően nagyon jól éreztem magam a pályán, otthon sokat dolgoztam azért, hogy jól menjen ezen a borításon.
Stefanos Tsitsipas első vereségét szenvedte el a salakszezonban, pedig nem állt messze attól, hogy tovább folytassa remek sorozatát. A görög szerint Nadal küzdőszelleme ellen nem nagyon lehet mit tenni.

Rafa Nadal (ATP Barcelona)

Fotó: EFE

"Igazi harcos a pályán, utál veszíteni. Jobban gyűlöl veszíteni, mint bárki más" - hangoztatta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.
Tsitsipast lenyűgözte, miként kezelte Nadal a fontos pillanatokat, a görögnek egyszerűen nem sikerült megtörnie őt.
Senkit sem láttam még, aki így harcolna, nagyon megnehezítette a dolgomat a pályán. Az ő szabályaihoz kellett alkalmazkodnom, és az ő küzdőszelleméhez kellett igazítanom a játékomat.

Nadal és Tsitsipas több mint három órán át küzdött egymással

Fotó: Getty Images

Nem állíthatjuk, hogy Nadal élete formájában teniszezett, a fontos helyzetekben azonban nagyon fókuszált maradt, és több bravúros megoldást is bemutatott. Tsitsipast ez nagyon megzavarta, és hibákra késztette.
Mindig van egy hihetetlen mentése. Sosem tudod biztosan, hogy a labdamenet véget ér-e. Mindig eggyel több labdát ad vissza, mint amire számítasz, és volt néhány fontos ütés, amit emiatt elrontottam.
"Közel voltam a győzelemhez, és voltak lehetőségeim, melyeket valamilyen oknál fogva nem tudtam kihasználni. Úgy érzem, jobb teniszre is képes lettem volna, de boldog vagyok, hogy ilyen szoros meccset játszottam. Volt mérkőzéslabdám… az az ütés meccslabdánál, szó szerint két centiméterre voltam attól, hogy megnyerjem a találkozót."
Forrás: ATP Tour
ATP Rome
Barty megsérült, Djokovicék meccsét halasztják
TEGNAP 19:21
ATP Rome
Nadal meccslabdát hárítva negyeddöntős Rómában
13/05/2021 16:26