2021-től a férfi versenyekével megegyező megnevezést kapnak a női tenisztornák - írja a Marca. A változtatás célja, hogy a WTA sorozatait könnyebb legyen megkülönböztetni egymástól, ugyanakkor azt is jelezheti, hogy a női teniszezőket képviselő szervezet és az ATP között szorosabb az együttműködés a korábbi évekhez képest.


Újraszervezi és átnevezi versenysorozatait a WTA, és a jövő évtől kezdve - az ATP-tornák mintájára - WTA 1000, WTA 500 és WTA 250 néven futnak az eseményeik. Az elsőként a Marca által megszellőztetett hírt még nem kommentálták a szövetség részéről, de a spanyol lap úgy tudja, december 2-án tervezik a hivatalos bejelentést. Az újrabrandelésre azért lehet szükség, mert a WTA-tornákat a mostani rendszerben nehezebb azonosítani, mint a megszerezhető pontok szerint kategorizált ATP rendezésű eseményeket.
Tenisz
Udvardynak nem jött össze a tornagyőzelem Jászvásáron
3 ÓRÁJA
A Marca szerint az alábbiak szerint alakul át az új naptár:
  • A négy Premier Mandatory eseményen (Indian Wells, Miami, Madrid és Peking), valamint a Premier 5-ös eseményeken (Doha, Róma, Kanada) osztanak ki 1000 pontot, azaz ezeket WTA 1000 néven fogják futtatni.
  • A mostani Premier eseményeket WTA 500-ra keresztelik.
  • A WTA Internationals kategóriából pedig WTA 250 lesz.
Federer a WTA és az ATP egyesülését szorgalmazza | Eurosport
Roger Federer felhívta a férfi és női szervezet képviselői figyelmét, hogy ezekben a nehéz időkben egy szervezetté kellene válniuk. A 20-szoros Grand Slam győztes Roger Federer egy szerda délutáni Twitter-bejegyzésben tette fel a kérdést: „Csak érdeklődöm... én vagyok az egyetlen, aki szerint most van itt az idő, hogy a férfi és női tenisz ismét egyesüljön és együtt lépjen fel?"
Mindamellett, hogy az átláthatóságot tényleg megkönnyítené ez a felosztás, a háttérben akár komolyabb folyamatok is meghúzódhatnak. Áprilisban Roger Federer dobta be az ötletet Twitteren - nyilván nem csak egy hirtelen ötlettől vezérelve - hogy mi lenne, ha egyesítenék az ATP-t és a WTA-t. Ezek jelenleg egymástól független és önálló döntési jogkörrel rendelkező szervezetek, ráadásul a Nemzetközi Teniszszövetség mellett ott van a négy Grand Slam-torna, amit össze kell hangolni szervezeti szinten.
Rafael Nadal támogatta Federer javaslatát, csakúgy, mint Andy Murray, Billie Jean King, valamint a topjátékosok többsége. Nyitottnak mutatkozott Steve Simon WTA-elnök és az ATP új vezetője, Andrea Gaudenzi is: abban legalábbis egyetértettek, hogy a két szervezet egyesítése mindkét félnek előnyös lehet. Azóta a háttérben valóban nagyobb az együttműködés mértéke a korábbiaknál, amely bizonyos formában testet is öltött. Múlt héten a Madrid Open bővítéséről döntöttek, most pedig küszöbön áll a WTA átnevezése.
via Tennis Majors
Abierto de Tenis Mifel
Medvedev győzött a Los Cabos-i döntőben - összefoglaló
6 ÓRÁJA
Citi Open
Kyrgios is döntős Washingtonban - három év után ismét bajnok lehet a wimbledoni finalista
9 ÓRÁJA