Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Raducanu győzelemmel tért vissza 8 hónapos kihagyása után

Minich Réka

Publikálva 02/01/2024 - 18:03 GMT+1

Emma Raducanu tavaly sorozatos sérülései után úgy döntött, hogy 3 műtétnek is aláveti magát; mindkét csuklóját és egyik bokáját is megoperálták. A felépülése sokáig tartott, de most az Auckland Classicon végre újra pályán lehetett, ahol nyerni is tudott. Raducanu a meccs után beszélt a mögötte lévő nehéz időszakról is.

Emma Raducanu

Fotó: Getty Images

Emma Raducanu egy nehezen kiharcolt győzelemmel tért vissza, miután tavaly háromszor is megműtötték.
Emma Raducanu 2021-ben óriási meglepetésre, a selejtezőből indulva nyerte meg a US Opent. Azóta viszont inkább az edzőcserékről és a sérülésekről szól a pályafutása. Tavaly végül drasztikus beavatkozássorozat mellett döntött, mindkét csuklóját és az egyik bokáját is megműttette.
2023-ban mindössze 9 meccset tudott játszani, amíg májusban befejezte a szezont. December elején már bemutató meccset játszott volna, de inkább úgy döntött, hogy az év eleji ausztráliai tornákra koncentrál. Most végre Aucklandben újra pályára léphetett, ráadásul győzelemmel sikerült visszatérnie.
A torna előtt Raducanu elmondta, hogy úgy érzi magát, mint, aki újjászületett.
Bizonyos szempontból olyan vagyok, mint, aki újjászületett. Friss vagyok, már nagyon várom, hogy játszhassak. Izgatott és boldog vagyok egyszerre.
Összességében optimistán várom a visszatérésemet, meg vagyok könnyebbülve. A US Open-győzelmemet követő 2 évben folyamatosan nyomás alatt éreztem magam, de ez elmúlt, felszabadultam.”
Az aucklandi szervezők végül szabadkártyát adtak neki, így az első fordulóban kezdhetett, ahol a selejtezőből főtáblára jutó Elena-Gabriela Ruse ellen játszhatott. Az első játszmát meg is tudta nyerni, de a másodikban ellenfele egyenlíteni tudott.
A döntő szettben ugyan korán brékelőnyhöz jutott, de az első két meccslabdáját nem tudta beütni, így Ruse 5-5-re egyenlített. Raducanun ekkor látszott talán először, hogy izgul, de végül a következő két játék az övé lett, így a második fordulóban ő játszhat Elina Svitolina ellen.
A meccslabdát követően látszott is a megkönnyebbülés Raducanun, aki a kezébe temette az arcát, miközben könnyezett.
„Elképesztő, hogy itt lehetek. Nagyon boldog vagyok, hogy újra a touron játszhatok, remélem, hogy idén végre egészséges tudok maradni.
Nehéz az újrakezdés egy ekkora kihagyás után, hálás vagyok, hogy újra egészséges vagyok, hogy újra szabadon tudok mozogni, nem pedig egy tolókocsiban kell ülnöm, vagy egy ágyban lábadoznom.”
Raducanu számára az igazán komoly erőfelmérés a Svitolina elleni mérkőzés lehet, de ez a meccs is inkább csak a felkészülése lesz az Australian Openre. A brit lány a hosszú kihagyása után a világranglista 301. helyére csúszott vissza és a védett ranglistás helyezése sem volt elég arra, hogy az év első Grand Slamjén a főtáblán kezdhessen.
Ennek ellenére még nem kell teljesen lemondani arról, hogy ne kelljen selejteznie, hiszen első számú tartalékként csak egy visszalépésre van szüksége a főtáblához, illetve még szabadkártyát is kaphat a szervezőktől.
Forrás: BBC

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés