Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klasszis mezőny Andalúziában, Dominic Thiem is egy Challengeren tér vissza

Nánási Antal

Frissítve 26/03/2022 - 11:29 GMT+1

Elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket a marbellai ATP Challenger-verseny szervezői, a március 28-án rajtoló salakpályás tornán ugyanis Grand Slam-bajnokok is tiszteletüket teszik. Azt már napokkal ezelőtt megírtuk, hogy Stan Wawrinka ezt a versenyt nézte ki magának, hogy sérülését követően visszatérjen a pályára, most azonban kiderült, nem ő lesz az egyedüli GS-győztes résztvevő Marbellán.

Dominic Thiem

Fotó: SID

Dominic Thiem a közösségi média felületein jelezte, ő is Marbella felé veszi az irányt.
2020-as US Open-győzelme óta Dominic Thiemet nem érte túlzottan sok sikerélmény. Az azóta eltelt bő másfél évbe azért belefért például egy Masters-elődöntő Madridban, valamint egy Ausztrál Open-nyolcaddöntő, de az osztrák szintjén arcpirító első körös vereségek is becsúsztak például Dubaiban, Lyonban és Mallorcán, valamint a leginkább fájdalmas pontként, a Roland Garrosson.
Egy esztendeje március-május között már kihagyott egy rövid időszakot, amelyet követő visszatérése alkalmával összejött a madridi elődöntő. Később azonban kiderült, csuklósérülése súlyosabb a vártnál, és bár műtéti beavatkozást összességében nem igényelt, mégis hosszú kezelés és rehabilitáció elé nézhetett. Így nem keltett különösebb meglepetést, hogy miután Thiem feladni kényszerült Adrian Mannarino elleni első fordulós mérkőzését egy füvespályás versenyen 2021 júniusában Mallorcán, a Wimbledontól való visszalépést követően bejelentette, az évet a maga részéről lezárta.
Ezt követően folyamatosan tolódott a visszatérés várható ideje. Előbb az Ausztrál Opent célozta meg, elővigyázatosságból azonban végülis a távolmaradás mellett döntött. Buenos Airesben egy jelentős lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ismét pályán legyen, hiszen el is utazott az argentin fővárosba, a helyszínen tapasztaltak alapján azonban újból elhalasztotta a visszatérést. Célkeresztjében ezután alighanem a Roland Garros szerepel, az ATP-tornákon való újbóli szereplés előtt pedig logikus döntésnek tűnik, hogy előbb a Challenger-szinten méresse meg magát.
A cél nem is lehet más, minthogy minél több mérkőzést tudjon játszani – erről ő maga írt Instagram-posztjában, amelyben bejelentette, szabadkártyával ott lesz a március 28-án rajtoló Challengeren Marbellán:
“Megannyi kihagyott hónapot követően szeretnék ismét versenykörülményeket érezni magam körül, és úgy gondolom, ez a legjobb módja, hogy ezt megtehessem. Nagyon régóta várok már arra, hogy visszatérhessek a pályára, és mint azt tudjátok, ebben rengeteg dolog hátráltatott. Tudom, hogy egy hosszú folyamat előtt állok, de készen állok arra, hogy keményen és alázattal dolgozzam azért, hogy újra a legmagasabb szinten játszhassak.”
Marbellai szereplésével Thiem szinten napra pontosan hét év után tér vissza a Challenger Tourra, legutóbb ugyanis 2015 márciusában versenyzett ezen a szinten. Akkor egy Irwingben megrendezett keménypályás tornán szerepelt, ahol a második fordulóban vereséget szenvedett a szlovén Aljaz Bedenétől.
Nem az osztrák lesz azonban az egyedüli GS-győztes teniszező, aki Marbellán tér vissza a versenyszerű tenisz világába, szintén szabadkártyával ugyanis ott lesz a mezőnyben Stan Wawrinka is. A háromszoros Grand Slam-bajnok svájci klasszis bő egy esztendőnyi kihagyás után tér vissza a pályára, ő legutóbb 2020 nyarán, a COVID-járvány első hullámát követő újraindulás alkalmával versenyzett Challenger-szinten, Prágában. Akkor meg sem állt a tornagyőzelemig.
Stan Wawrinka és Dominic Thiem
Cikkünk megjelenésének idején még nem ismert az andalúziai Challenger-torna főtáblájának sorsolása, a résztvevők névsorát elnézve azonban kijelenthető, hogy bőven ATP-szintű mezőny verseng majd a trófeáért. A két GS-győztes klasszis mellett ugyanis ott lesz Marbellán a korábbi Garros-elődöntős Marco Cecchninato, a néhány hete Dubaiban ATP 500-as döntőt játszó Jiri Vesely, a salakon életveszélyt jelentő Pablo Cuevas, valamint a salakon hagyományosan otthonosan mozgó spanyolok közül Pablo Andujar, Roberto Carballes Baena, valamint a címvédő Jaume Munar is.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés