Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A háromszoros GS-győztes svájci az egyéves kihagyása után egy Challenger-tornán tér vissza

Takács Márton

Publikálva 23/03/2022 - 09:57 GMT+1

Stanislas Wawrinka az elmúlt egy évben folyamatos sérülésekkel és két lábműtéttel is megküzdött, ami a háromszoros Grand Slam-bajnok számára rendkívül frusztráló időszakot jelentett. De most úgy tűnik, még márciusban, Marbellában végre visszatérhet a pályára.

Stan Wawrinka a 2021 márciusában rendezett rotterdami tornán

Fotó: AFP

Stanislas Wawrinka 36 évesen próbálkozik meg a visszatéréssel egyéves kihagyása után.
Stanislas Wawrinka megerősítette, hogy készen áll arra, hogy a Marbellában megrendezendő Andalucia Openen visszatérjen egyéves kényszerű kihagyása után.
A világranglista egykori harmadik helyezettje az elmúlt években sérülésekkel küszködött, és emiatt nem tudott tartósan az ATP Tour mezőnyének tagja lenni. Most, 36 évesen azonban készen áll arra, hogy újabb kísérletet tegyen a visszatérésre. Mégpedig egy Challenger-tornán, amelyet március 27. és április 3. között rendeznek meg Spanyolországban.
Wawrinka elfogadta a szabadkártyát, hogy részt vehessen a versenyen, és reméli, hogy az eseményt ugródeszkaként használhatja fel ahhoz, hogy visszanyerje azt a formáját és kondícióját, amelyre szüksége van ahhoz, hogy ismét a legmagasabb szinten versenyezhessen.
Miután biztossá vált, hogy indul a 125-ös kategóriájú tornán, és a sorsolás is megtörtént, a svájci a Twitteren is jelentkezett, egyszerűen csak ennyit tweetelt: "Gyerünk!”
A 2014-es Ausztrál Open, a 2015-ös Roland Garros és a US Open 2016-os bajnokának ez lesz az első visszatérése a Challenger Tourra 2020 augusztusa óta, amikor két egymást követő prágai versenyen vett részt.
A háromszoros Grand Slam-győztes azóta nem játszott versenyszerűen teniszt, hogy tavaly márciusban kikapott Lloyd Harristől a Qatar Openen, mivel két műtétet igénylő lábsérülést szenvedett.
"Nem csak arra készülök, hogy visszamegyek és rögtön búcsúzom is. A vágyam az, hogy újra felfedezzem az érzelmeket, még mindig megvan bennem ez a láng, ami miatt szeretem a teniszt. Szeretek játszani, szeretek edzeni, szeretem a keménységet. Amíg ez megvan, addig szeretném még egy kicsit folytatni, mert ez egy óriási lehetőség számomra, hogy teniszező maradhatok. Még nem végeztem a teniszről szóló fejezetemmel." - mondta korábban Wawrinka a L'Equipe-nek.
Az Andalucia Open mezőnye erős egy 125-ös Challenger-tornához képest, hiszen olyan, korábbi top 10-es játékosok vannak ott a mezőnyben, mint Fernando Verdasco és Lucas Pouille.
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés