Andy Murrayt nem lepte meg, hogy Novak Djokovic nyerte a vasárnap zárult ausztrál nyílt teniszbajnokságot, ugyanis szerinte a fiatalok továbbra is messze vannak a "nagy hármastól".


A kétszeres olimpiai bajnok skót játékos emlékeztetett rá: az orosz Danyiil Medvegyev húsz mérkőzésből álló győzelmi sorozattal állt oda a szerb elleni fináléra, ám összességében simán, három játszmában veszített.
"Szorosabb döntőre számítottam, de pontosan tudom, Novak mennyire jó, amikor elkapja a fonalat és kellően motivált" - fogalmazott Murray, aki öt finálét veszített Melbourne-ben, ezek közül négyet a mostani világelsővel szemben.
Tokyo 2020
Svitolina - Rybakina - Női egyes bronzmérkőzés, összefoglaló
EGY ÓRÁJA

djok.jpg

Fotó: Eurosport

"Teljesen más egy Grand Slam-döntőben szerválni és fogadni egy 17-szeres bajnok ellen, mint egy negyed- vagy elődöntőben" - tette hozzá a brit, aki korábban megfertőződött a koronavírussal, emiatt nem tudott elutazni Ausztráliába az év első nagy tornájára.
Djokovic 18. GS-sikere azt jelentette, hogy az elmúlt 16 kiemelt tornából 15-öt a "nagy hármas" valamely tagja, azaz Djokovic, Rafael Nadal vagy Roger Federer nyert meg.
"A fiatalok nem igazán tudták megmutatni, hogy különösebben közel lennének hozzájuk" - fogalmazott a 33 éves, háromszoros GS-bajnok Murray.
MTI
Tokyo 2020 women
Svitolina még leánykori nevén szerzett olimpiai bronzérmet
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020 mixed doubles
Djokovic nem áll ki a vegyespárosra, érem nélkül távozik Tokióból
5 ÓRÁJA