Közel sem ez volt Andy Murray élete szezonja, az biztos. A sérüléséből, műtétjéből felépülő skót klasszis szokatlanul lassan rázódik vissza, de bíztató jeleket már legalább mutatott abból a játékból, ami előrerepítheti őt a világranglistán. De az a játék elmondása szerint tornagyőzelmekhez, illetve, ami a legfontosabb, az év végi világbajnoksághoz is vezetheti.
„Szeretnék építeni arra a játékra, amit a US Openen már megfelelőnek éreztem
– kezdte a kétszeres major győztes.
- Nagyon elégedett vagyok, ahogy a Djokovic és a Tsonga elleni mérkőzéseim néhány periódusában játszottam, úgy gondolom, hogy néhányszor közel voltam a legjobb teniszemhez. Szeretném megpróbálni megnyerni a soron következő tornáimat, szeretném újra átérezni, milyen egy elődöntőben, döntőben pályára lépni. Éppen ezért iktattam be ezeket a tornákat ide év végére.”
Murray jelenleg a tizenegyedik helyet foglalja el mind a világvilágranglistán, mind a vb-pontversenyben, így van esélye, hogy a „világbajnoki keretben” még szabadon lévő öt hely egyikére oda érjen, és részt vehessen a londoni megmérettetésen. Első lépésként a héten nyernie kellene Shenzenben, ami 250 pontot hozna a konyhájára. Csak egy a bökkenő: tavalyi, wimbledoni sikere óta (2013. július) nem nyert tornát! Betudható ez a sérülésének, de akkor is (negatív) szenzáció. Ha azonban valamikor, akkor most szerezhet önbizalom-növelő győzelmeket, hiszen fekszik neki Ázsia: 2011-ben zsinórban nyert Bangkokban, Tokióban és Shanghaiban, ami jól mutatja, hogy nem idegen számára a Távol-Kelet.
ATP Halle
Videón a meccs, amivel a 22 éves francia bejutott élete első ATP 500-as döntőjébe
6 ÓRÁJA
Ha idén meg tudná ismételni ezt a teljesítményt, az nem csak az idei hátralévő megmérettetéseken adhatna neki plusz önbizalmat, hanem talán a jövőjére is kihatással lehetne. Megtanulna ismét nyerni, mint a régi szép időkben.
„Meg kell próbálnom, nincs mese. Elmegyek ezekre a tornákra, és kiadom a maximumot. Muszáj. Egyszer már megcsináltam a triplázást, olyan játékkal, amelyet azóta sem tudtam megismételni. Talán nem reális, hogy megismétlem ezt a fantasztikus eredménysort, de azon leszek!”
Tenisz
Wimbledonban is nagyot alkothat a három év után újra tornát nyerő horvát
8 ÓRÁJA
ATP London
Berrettini folytatja a visszaszámlálást, már csak egy lépés a tornagyőzelem
9 ÓRÁJA