Nagyon messzire kell visszamennünk az időben, hogy találjunk egy olyan évet, amikor Andíy Murraynek meg kellett küzdenie a világbajnoki részvételért. Legtöbbször a napnál is világosabb volt, hogy a legjobb négy a legjobb négy. Ha valamelyikőjük nem volt ott az idényzárón, az annak volt köszönhető, hogy nem volt egészséges. Olyasmi, hogy a Djokovic, Federer, Nadal, Murray négyesből, valaki nem világbajnoki résztvevő úgy, hogy végig játssza a szezont, olyan egészen egyszerűen nem fordulhatott elő.
Idénig.
Idén úgy jutottunk túl a négy Grand Slam tornán, hogy Andy Murray nem volt az első nyolcban, és komoly őszre volt szüksége ahhoz, hogy indulhasson Londonban. Becsületére legyen mondva, úgy fest megoldotta az egyáltalán nem egyszerű feladatot. Ha ma legyőzi Robredot a valenciai döntőben, akkor az ötödik helyre jön előre az idei pontok alapján, és mivel Nadal visszalépett, matematikailag is kvalifikálja magát a vb-re.
ATP Madrid
Ezek voltak a legelképesztőbb ütések Madridban
9 PERC
De nem is ez a lényeg, mert így visszatekintve, az a nagy harc, csak előre tekintve volt nagy harc. Rafa visszalépése miatt most már kijelenthetjük, annyi dolga volt, hogy maga mögött tartsa, aki mögötte volt, és egyetlen embert megelőzzön az ősszel.
A fontosabb dolog azt hiszem, hogy Murray hátműtéte után most először lendült igazán formába.
Mondom ezt annak ellenére, hogy a Garros óta mindössze két torna volt ahol nem jutott el a legjobb nyolcig (a második körben kapott ki a Queens klubban, és a harmadikban Sanghajban), és ez alatt az idő alatt Stepanek volt az egyetlen olyan teniszező, akitől kikapott, ám nem illett volna kikapnia.
De egy Wimbledoni bajnoknál, egy negyeddöntő már inkább kudarc, mint siker, ezen a szinten az számít, ha az ember megveri Djokovicot vagy Federert, nem pedig ha eljut odáig, hogy velük játszhasson.
A US Open óta viszont két tornát már megnyert, és ha ma a shenzheni döntőhöz hasonlóan megveri Robredot, akkor már három lesz az a kettő. És ez akkor is más dimenzió, ha az első kettő az 250-es torna volt és a valenciai is csak 500-as. Ám az utolsó 24 meccséből mindössze hármat bukott (kettőt Djokovic egyet Ferrer ellen), ez pedig olyan mérleg, ami alapján a szezon utolsó két tornáján feltétlen számolni kell vele.
Pláne, ha esetleg a jövő héten mondjuk pihen, és csak hazai pályán játszik Londonban.
ATP Madrid
Izgalmas döntő, 230km/h-s szervákkal
11 ÓRA
ATP Madrid
Nadalon és Thiemen át vezetett az út a negyedik 1000-es tornagyőzelemig
13 ÓRA