Andy Murray élete a nők körül forog.
Nem sokat teketóriázott, és a füvespályás szezon első napján szépen kijelölte új edzőjét, aki nem más, mint Amélie Mauresmo.
A korábbi világelső és kétszeres Grand Slam győztes teniszezőnő Murrayhez hasonlóan nyert wimbledoni tornát. Ezelőtt a nemrégiben visszavonuló Michel Llodra edzője volt, mindemellett az Eurosport szakértőjeként dolgozik a francia kommentátori csapattal.
ATP Halle
Videón a meccs, amivel a 22 éves francia bejutott élete első ATP 500-as döntőjébe
6 ÓRÁJA
Mauresmo szerint Murray ezúttal egy kicsit mást akart az új edzőjétől: más szemszögből, érzékenyebb rálátással, több érzelemmel megáldott edzőt szeretett volna. És ez az, amiben talán mást tud nyújtani ő, mint Murray korábbi segítői, köztük Ivan Lendl, akivel olimpiai- és Grand Slam bajnok lett a skót.
Murray a Queen's Clubban zajló torna első napján egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megállapodtak Amélie-vel, azok után, hogy beszéltek telefonon néhányszor, majd a Roland Garros előtt személyesen is tudtak találkozni. Murray szerint Mauresmóval kiválóan tudnak kommunikálni, ami nagyon fontos része az együttműködésnek. Közös céljuk, hogy új dinamikát, lendületet vigyenek a játékába, mindemellett az elsődleges cél a wimbledoni bajnoki cím megvédése, és további Grand Slam trófeák elhódítása.
Andy Murray az arra vonatkozó kérdésekre - miszerint nem fura-e egy top férfi teniszezőtől, hogy egy nála nem sokkal idősebb női edzőt választott magának - , nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt, hogy gyerekkorában úgyis az édesanyja volt az edzője, aki később, 16-17 évesen is irányította fia edzésmunkáját, így ő hozzá van ehhez szokva.
Azt még hozzátette nevetve: változás maximum annyiban áll, hogy míg a mama ingyen dolgozott, Amélie-nek ezúttal fizetést is kell majd adnia.
Hát, meglátjuk.
A kalapunkat viszont meg kell emelnünk a váratlanul szokatlan és kifejezetten bátor döntés előtt.
Mindkettejük előtt.

Fotó: Eurosport

Tenisz
Wimbledonban is nagyot alkothat a három év után újra tornát nyerő horvát
8 ÓRÁJA
ATP London
Berrettini folytatja a visszaszámlálást, már csak egy lépés a tornagyőzelem
9 ÓRÁJA