Li Na visszavonulása ugyan elvitte a hetet a tenisz világában, ám azért történt egy és más hétvégén is.
David Goffin végleg megérkezett a helyére, azaz a legjobbak közé, Ana Ivanovic pedig csodák csodájára már ott tart, hogy a 2014-es élete legjobb szezonja. Mindemellett Victoria Azarenka bejelentette, hogy idén már nem játszik többet - jöjjenek a friss tenisz hírek.
Tokióban nem panaszkodhattak a férfiak: szépséges korábbi világelső hölgyek csaptak össze egymással a fináléban, mindketten bizonyítva, hogy az ilyen-olyan okok miatt becsúszó hosszabb-rövidebb hullámvölgyből szépen lassan kikecmeregtek.
ATP Eastbourne
Fucsovics hatalmas csatában jutott tovább Eastbourne-ban
9 ÓRÁJA
Ana Ivanovic és Caroline Wozniacki remek teniszt hozó tokiói döntőjében a szerb bizonyult a jobbnak, hiszen a 2007-2008-as szezonját idéző csodás tenisszel verte a dánt 6/2 7/6-ra.
Úgyhogy most már ott tartunk, hogy a számok tekintetében ez Ivanovic legjobb szezonja: már négy tornagyőzelemnél tart (még 2008-ban sem volt neki több, mint három) és 52 mérkőzést nyert idén, mely szintén pályafutás-csúcs. Ráadásul a szingapúri világbajnokság is kezd realitássá válni: a szerb előrelépett a 6. helyre a vb-pontversenyben. Wozniacki ugyan kicsit szomorkás lehet a két egymás után elveszített döntő miatt (New York és Tokió), ám egyértelmű, hogy ő is kezd a régi önmagára hasonlítani.
David Goffin szenzációs, de tényleg. Az egész ott kezdődött júliusban, hogy a wimbledoni torna első fordulójában kikapott Andy Murraytől. Ott valami elszakadhatott a belga fiúban, mert fogta magát és azóta 17 meccset nyert és csak kettőt veszített ATP Touron, ha az összteljesítményt nézzük, akkor pedig elmúlt 36 meccséből 34-szer ő győzött.
Wimbledon után ugyanis zsinórban három Challenger tornát nyert meg, majd jött az első ATP-siker Kitzbühelben. A két nyári mestertorna ugyan kimaradt, de Winston-Salemben a selejtezőből a negyeddöntőig ment, majd a US Openes harmadik fordulóig jutott. Múlt héten pedig Metzben nyerte pályafutása második ATP-trófeáját.

Fotó: Eurosport

A 23 éves belga tavaly még a 113. helyen fejezte be az évet, a nyáron azonban bejött a legjobb 50-be, a héten pedig már a 32. helyen áll, és ha így folytatja, Ausztráliába már egy elegánsan magas kiemelési számmal érkezhet.
Victoria Azarenka viszont nem biztos, hogy kiemelt lesz az azon az Ausztrál Openen, ahol kétszer is győzni tudott. A korábbi világelső ugyanis Facebook-oldalán jelentette be, hogy idén már nem játszik többet, hiszen nem tudott teljesen felgyógyulni láb- és térdsérülésiből. Ahogy azt Azarenka is megfogalmazta, talán túlságosan is erőlködött, hogy mihamarabb visszatérjen, ez pedig nem tett jót a gyógyulási folyamatnak - annak ellenére, hogy a meccshiány miatt a US Open negyeddöntő nem is volt rossz eredmény.
A most 25. helyen álló Vika viszont igen nehéz helyzetben lesz 2015-ben, ha a saját maga által elvárt szinten akarja majd folytatni, az biztos. De hát teher alatt nő a pálma, szokták mondani, és jó példaként állhatnak előtte olyan - idén Grand Slam tornát nyerő - játékostársak, akik hasonlóan, vagy talán még mélyebb szintről voltak kénytelenek visszatérni.
ATP Santa Ponsa
Medvedev idén először nyert meccset füvön, Thiem előnyből adta fel
10 ÓRÁJA
Tenisz
Pozitív doppingtesztet produkált, de megúszta az eltiltást az ukrán teniszező
11 ÓRÁJA