Az első nap után úgy tűnik Franciaország - Svájc döntőt rendeznek majd a tenisz Davis Kupában, ami olyannyira nem meglepetés, hogy már három hónappal ezelőtt is így tűnt, és gyaníthatóan ma este, meg holnap este is így fog tűnni. Mindkét csapat 2-0-ra vezet az első két egyes után, és a legtöbb ami történhet az az, hogy mondjuk nem dől el végérvényesen mindkét párharc a párosok után.
Erre igazából akkor lett volna  esély ha Berdych és Stepanek folytatja kiváló sorozatát a Davis Kupában (16-1-re állnak), de mivel a csehek változtattak és Berdych helyett Vesely játszik majd, ez sem túl valószínű. Azzal, hogy Berdych veszített Gasquet ellen a párharc gyakorlatilag eldőlt, ez a csere is erre mutat azt hiszem.
Francia oldalon Benneteau és Monfils játszanak majd, amiben első pillantásra semmi furcsa nincsen. A Davis Kupában mindig kiderül, hogy akik általában csak szinglit játszanak a nagy tornákon, azok tudnak azért párosozni is, csak nem nagyon szoktak. Szóval ha így tekintjük akkor semmi meglepő nincs Monfils játékában de ha azt nézzük, hogy Benneteau párja lehetett volna Roger-Vasselin is, akivel ugyanezen a pályán tavasszal Garrost nyert, vagy lehetett volna Llodra és Mahut is, akkor már érdekesebb a dolog. És még csak az sem igaz, hogy a kérdés úgy merül fel, hogy Benneteau/Roger-Vasselin vagy Llodra/Mahut játsszon, hiszen annak ellenére, hogy Bennetaeu-ék negyedikek, Mahut-ék pedig tizenegyedikek a páros világranglistán, akadtak olyan tornák is az idén, ahol Llodra és Benneteau együtt próbálkozott.
Tenisz
Gyermekkora óta édesapja készítette fel, most új edzőt keres az Ausztrál Open-bajnok
EGY ÓRA
Gyaníthatóan már a Davis Kupára gondolva. Sőt, amikor Michel Llodrát elbúcsúztatták idén a Roland Garroson, akkor arról beszélt, hogy tulajdonképpen csak a Davis Kupa miatt csinálja végig az évet.
De egészen egyszerűen nem fért be.
Sem ő, sem Mahut, sem Roger-Vasselin. Tavalyi Garros döntő ide, idei Garros győzelem oda.
Annak ellenére sem, hogy az elődöntőt a Roland Garros salakján rendezik.
Mint ahogyan nem fért be a francia csapatba az a Gilles Simon sem, aki US Openen a legjobban megszorongatta Marin Cilicet, Chardy, Mannarino, Mathieu és Paire pedig szóba sem került, pedig a százban vannak mindahányan. Összesen egyébként 11-en.
Mármint 11 francia férfi teniszező van pillanatnyilag a legjobb százban, csak hogy ízlelgessük picikét a mondatot. Úgy, hogy senki nincs közülük a legjobb tízben, bár Tsonga és Monfils formáját látva ez aligha lesz sokáig így. A franciák lettek az új spanyolok mondhatnánk, ha a spanyolok nem lennének még mindig spanyolok, a maguk 12 játékosával ugyanott.
Visszakanyarodva a Davis Kupa csapatukra, Arnaud Clément alighanem azt a döntést volt kénytelen hozni, hogy a négy nevezhető ember közül, csak egy helyet áldoz fel olyan játékosért, aki csak párosban bevethető, és ez lett Benneteau. A másik három helyet meghagyta Tsongának, Monfilsnak és Gasquetnak, ami az első napi történéseket figyelembe véve bölcs döntésnek bizonyult. Pláne, hogy Berdych és Monfils ugyanakkor esett ki New Yorkban, az elmúlt hét végén, értelemszerűen a jet-leggel küszködtek mindketten, de míg a csehek nem engedhették meg maguknak, hogy Berdych ne játsszon, addig Clément nevezhette Monfilst csak a párosra, meg a vasárnapi egyesekre, biztosítva neki ezzel még egy plusz napot az átállásra.
Mellékszál, de azért írjuk még ide, könnyen lehet, hogy a csehek második emberét Rosolt akkor is megverte volna mindkét francia, ha a ranglistájuk kilencedik és tizedik helyezettje játszik, hiszen mondjuk Paire és Mannarino sem lett volna esélytelen ellene.
ATP Madrid
Ruud is bejutott a madridi elődöntőbe
17 ÓRA
ATP Madrid
Nadal-Zverev Madrid összefoglaló
17 ÓRA