A 18 éves brit teniszező úgy érzi, egyszerűen éhes volt a győzelmekre.

Raducanu első ellenfele az idei US Openen Bibiane Schoofs volt még a selejtező első fordulójában. A világranglista 130. helyén álló holland játékos Raducanu tornagyőzelmét követően a közösségi médiában jegyezte meg viccesen, milyen kár, hogy a teniszezők nem fogadhatnak, ha megtette volna Raducanut, valószínűleg hasonló keresettel zárta volna a tornát, mint a friss US Open-bajnok.
Wimbledon
Djokovicot megnyugtatta a Kokkinakis elleni űrtenisz, Murray a csalódottsága ellenére folytatja
TEGNAP 10:35
A 18 éves brit teniszező szenzációs menetelése a teniszvilágon kívül is nagy figyelmet váltott ki, Nagy-Britanniában és Kínában is kiemelten foglalkoznak győzelmével, a US Open előtt 2000 környéki Instagram-követővel rendelkező teniszezőt sikere óta többen követik, mint Andy Murray-t, alaposan megnőtt pályán kívüli tevékenységeinek száma, és ezentúl teljesen más célokat kell megfogalmaznia, mint tette azt korábban. Eddig ugyanis még mérkőzést sem nyert sima WTA-torna főtábláján. Raducanu a WTA-nak beszélt arról, hogyan kezeli a nagy változásokat.
"Nagyon elfoglalt vagyok, de egyáltalán nem panaszkodhatok, mert remekül éreztem magam New Yorkban és fantasztikus élményeket gyűjtöttem. Hihetetlen lehetőségekhez jutottam, és igazán hálás vagyok értük. Tényleg nagyon boldog vagyok. Még nem igazán ülepedtek le a dolgok, de alkalmanként azért eszembe jut, hogy megnyertem a US Opent."

Emma Raducanu

Fotó: Getty Images

Raducanu 2020 márciusa és 2021 júniusa között 18 hónapot hagyott ki, részben a járvány, részben az érettségi vizsgák miatt. Úgy érzi, a US Openen ez a játék iránti éhség is segítette.
18 hónapot távol voltam… minden meccsre úgy álltam ki, mintha az utolsó lenne. Az egész nyarat így közelítettem meg. Annyira hálás voltam, hogy újra versenyezhettem, ez az öröm és elégedettség minden meccsel egyre nagyobb lett. A végén pedig életem legjobb teniszét játszottam.
„A legnagyobb dolog, hogy sosem gondolkodtam túlságosan előre. Három héten át mindig csak az előttem álló ellenfélre koncentráltam. Arra ügyeltem, amit ki akartam próbálni és meg akartam valósítani az adott nap az adott ellenféllel szemben, ezt ismételgettem három héten át. Jó teniszt játszottam rendkívül nehéz ellenfelek ellen, akik sok nehézséget okoztak, annak ellenére is, hogy nem veszítettem szettet. Ezek a játszmák másképp is alakulhattak volna, mert szorosak voltak a játékok és aprók voltak a különbségek”- mondta el a fiatal tehetség.
Wimbledon
🎾 Wimbledon élőben - Udvardy is búcsúzott, Kyrgios és Badosa is könnyedén jutott tovább - ÉLŐ
30/06/2022 08:19
Wimbledon
A tavaly nyolcaddöntős Raducanu idén a második fordulóban búcsúzott Wimbledonban
29/06/2022 16:59