Alexander Zverev saját alapítványt hozott létre, hogy segíteni tudjon azoknak, akik ezzel a betegséggel küzdenek.
Tokió olimpiai bajnoka 1-es típusú cukorbetegségben szenved, amely jelenleg nem gyógyítható. A betegek számára élethosszig tartó inzulinterápia szükséges az életben maradáshoz. A betegség korai felismerésével, fegyelmezettséggel, egyénre szabott szénhidrát-bevitellel és rendszeres testmozgással teljes életet élhetnek az érintettek.
Zverev a bejelentésével bátorítani szeretné azokat, akik ezzel a betegséggel küzdenek, ennek érdekében létre is hozott egy alapítványt.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
08/08/2022 08:51
„Meg akarom mutatni az embereknek, hogy nagyon messzire lehet jutni ezzel a betegséggel” – mondta Zverev. „Példakép szeretnék lenni mindazok számára, akik már tisztában vannak az állapotukkal. A gyerekeket pedig biztatni és támogatni szeretném, hogy aktív életmóddal és megfelelő preventív lépések meghozatalával elkerülhetik a diabéteszt.”

Alexander Zverev

Fotó: SID

Mostanáig nem sokat tudták, hogy cukorbeteg vagyok. Mindig is attól tartottam, hogy az ellenfeleim erősebbnek éreznék magukat, ha tudnának a betegségemről. Mára azonban már megváltozott a helyzet, és már nem aggódom emiatt.
„Most, sok évvel később, és az elért sikerekkel a hátam mögött, kellőképpen biztonságban és komfortosan érzem magam ahhoz, hogy a nyilvánosság elé álljak ezzel a kezdeményezéssel.”
„Kivételezett helyzetben vagyok, amiért olyan életem lehet, amilyet mindig is szerettem volna magamnak. Mindig is teniszezni akartam, bejárni a világot, rengeteg tornán elindulni, és az egyik legjobb lenni a világon” – mondta a 25 éves Zverev, amikor a motivációjával kapcsolatban kérdezték.
„Tisztában vagyok vele, hogy nem minden gyerek olyan szerencsés, mint én, ezért nagyon fontos számomra, hogy valamit vissza tudjak adni abból, amit kaptam. Fontos, hogy segítsek más, a betegségben érintett embereknek az útjukon.”
Az Alexander Zverev Alapítvány várja az adományokat cégektől és magánszemélyektől egyaránt. A befolyó pénzből beteg gyerekeket és fiatalokat támogatnak majd. A projekt középpontjában a személyiségfejlesztés támogatása, a sportolási készségek fejlesztése, valamint az egészséges, aktív életmód népszerűsítése áll majd, derült ki az AZ alapítvány sajtótájékoztatóján.
A szervezet központja Hamburgban lesz, az egyik vezető pedig, Sascha bátyja, Mischa Zverev lesz majd.
Mischa az alapítvány adományainak gyűjtésében is komoly szerepet játszik majd. A kampány augusztus 21-én indul az olimpiai bajnok úszó, Britta Steffen és a korábbi ukrán profi kerékpáros, Andriy Grivko részvételével. Ők egy triatlonváltót alkotnak majd, amely rajthoz áll egy évente, hagyományosan megrendezett versenyen.
Mint ismeretes, Zverev megsérült a Rafael Nadal elleni Roland Garros-elődöntőben. A német mindhárom oldalsó szalagja elszakadt a jobb bokájában, ezért műtétre volt szükség. Zajlik a rehabilitáció, a visszatérésének pontos időpontja még nem ismert.

Alexander Zverev

Fotó: Getty Images

„A gyógyulásom nagyon jól halad” – mondta július végén. „Minden nap van előrelépés, és minden nap várom a következő lépést, ami közelebb hoz a visszatéréshez. Pontos időpont még nincs, de napról-napra azon dolgozom, hogy ez minél előbb megtörténjen”
via eurosport.de
Tenisz
Zverev még nem adta fel a US Open-reményeit, de valószínűleg odébb van még a visszatérése
28/07/2022 08:03
Tenisz
Zverev: „Akkor térek vissza, ha tudom, hogy képes leszek nyerni”
21/07/2022 11:37