Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem nyert Grand Slamet, mégis élete legjobb szezonjának tartja 2021-et a világbajnok

Wojciechowski Patricia

Publikálva 19/11/2021 - 17:50 GMT+1

Garbine Muguruza nyerte a 2021-es WTA Finalst, miután a döntőben két szettben jobbnak bizonyult Anett Kontaveitnél. A spanyol teniszezőnő úgy érzi, tenisz szempontjából a legjobb korban van, és a következő években szeretne még inkább előrelépni.

Muguruza a WTA Finals idei bajnoka

Fotó: Getty Images

Muguruza az első spanyol teniszezőnő, aki világbajnok lett.

Garbine Muguruza fiatalkora óta bizonyítja, hogy helye van a legjobbak között. 2016-ban Roland Garrost, 2017-ben Wimbledont nyert, emellett még kétszer jutott Grand Slam-döntőbe. A korábbi világelső azonban nem tudta azt a stabil teljesítményt nyújtani az elmúlt években, amire tenisze alapján képes lehetne, 2021 viszont jól alakult számára.
Muguruza azzal, hogy világbajnoki címet szerzett, feljött a világranglista harmadik helyére, és pályafutása 10. tornagyőzelmét szerezte meg. A venezuelai gyökerekkel bíró, Mexikóban különösen jó mérleggel rendelkező kétszeres Grand Slam-bajnok a guadalajarai vb megnyerése után arról beszélt, talán még sosem volt olyan jó állapotban, mint mostanában.
Ez egy újabb bizonyíték, hogy karrierem legjobb fázisában vagyok. A meglévő tapasztalat, a teniszem, ahogy saját magamat kezelem, azt hiszem, ez mind jobban működik, mint korábban.
Muguruza vb-címével együtt három tornát vitt el 2021-ben, Grand Slamet nem sikerült nyernie, legjobb eredménye két nyolcaddöntő. Ennek ellenére úgy érzi, pályafutása legjobb évét produkálta. Korábban több feszültséggel teniszezett, most egyszerűen csak élvezi a játékot.
„Összességében nagyon jó szezonom volt. Három tornát nyertem. Azt hiszem, ebben az évben szereztem a legtöbb tornagyőzelmet és jutottam legtöbbször döntőbe. Magamban is nagyon stabilnak éreztem ezt az évet. Természetesen voltak kisebb hullámvölgyek, sérülések, de mindent összevetve ez volt eddig a legjobb szezonom. Nem nyertem Grand Slamet, de mélyen legbelül azt érzem, hogy boldogabb és stabilabb vagyok, kevesebbet drámázom, és általánosságban nagyon örülök ennek.”
picture

Garbiñe Muguruza

Fotó: Getty Images

Muguruza úgy érzi, önmagának is bizonyította, hogy továbbra is képes nagy tornákat nyerni, és vb-győzelmével olyan ranglistás pozícióba lépett elő, ami segítheti őt jövőre.
Nagyon motivált leszek azokon a Grand Slameken, melyek trófeái még nem kerültek az otthonomba. Továbbra is nagyon szeretném elnyerni őket. A nagy trófeák motiválnak engem.
A korabbi világelső szerint mindig is megvolt a tenisze, mégis van, amikor nem tudott annyi mérkőzést nyerni, mint szeretett volna.
„Az elmúlt pár évben nem játszottam úgy, mint előtte. De nem mondanám, hogy rossz lett volna a teniszem. Ott voltam, de az jelentette a különbséget, hogy Grand Slameken nem jutottam el sokáig. Mindig is úgy éreztem, hogy megvan a teniszem, de nem sikerült összeraknom a dolgokat.”
Forrás: tennismajors, WTA
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés