Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fordulatos meccsen kapaszkodott vissza Pliskova, de megérte két és fél órát fáradozni ezen

MTI

Publikálva 11/11/2021 - 10:16 GMT+1

Az idei wimbledoni döntős cseh Karolina Pliskova három játszmában legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát a mexikói Guadalajarában zajló női tenisz-világbajnokság szerdai nyitónapján.

WTA-vb - Pliskova szetthátrányból fordított

Fotó: SID

WTA-vb - Pliskova szetthátrányból fordított.

Pliskova hiába nyitott 2:0-val, kétszer elveszítette az adogatójátékát, így 39 perc alatt szetthátrányba került. A folytatásban Muguruza nem tudta kétszer hozni a szerváját, így következhetett a harmadik játszma, amelyben fej fej mellett haladtak. A végjátékban Pliskovának volt két meccslabdája is, ám végül rövidítésben nyert közel két és fél óra alatt.
A Teotihuacan csoport rajtján az észt Anett Kontaveit (8.) két játszmában legyőzte a második helyen kiemelt, Roland Garros-címvédő cseh Barbora Krejcikovát.
A másik, szintén egy ősi városról elnevezett Chichen Itza kvartettet a fehérorosz Aryna Sabalenka, a lengyel Iga Swiatek, a görög Maria Sakkari és a spanyol Paula Badosa alkotja.
A vb-nek eredetileg a kínai Shenzhen adott volna otthont, ám a koronavírus-járvány miatt a WTA egyetlen alkalomra Guadalajarába helyezte át a nyolcfős tornát.
Eredmények:
Teotihuacan csoport, 1. forduló:
  • Karolina Pliskova (cseh, 3.)-Garbine Muguruza (spanyol, 6.) 4:6, 6:2, 7:6 (8-6)
  • Anett Kontaveit (észt, 8.)-Barbora Krejcikova (cseh, 2.) 6:3, 6:4
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés