Alexei Popyrin megszerezte első tornagyőzelmét a múlt héten Szingapúrban megrendezett versenyen. A 21 éves ausztrál most fogadkozik, hogy a jövőbeni sikerei érdekében a korábbi világelső Lleyton Hewitt által már jól kitaposott úton fog továbbhaladni.


A Sydney-ben született fiatal tehetség a döntő megnyerése után arról beszélt, hogy Hewitt hozzáállása példaértékű a számára, úgyhogy szeretne az ausztrál legenda nyomdokaiba lépni.
"Azt akarom, hogy úgy emlékezzenek rám, ahogy rá is emlékeznek"
- mondta
Popyrin
a győzelmét követően.
"Ő amikor pályára lépett, mindig kitette oda mindenét, és harcolt, ahogy csak tudott."
Australian Open
Opelka - Shapovalov - Australian Open
16 PERCE
Popyrin a szingapúri döntőben a kazah Alexander Bublikot verte 4:6, 6:0, 6:2 arányban. Az újdonsült tornagyőztes egyébként már az Ausztrál Openen is hallatott magáról, ugyanis ott az első fordulóban megverte David Goffint öt játszmában. Ezekkel az eredményekkel a karriercsúcsot jelentő 82. helyre jött előre a világranglistán. 
A top 10-be éppen most visszakapaszkodó, a múlt héten Montpellier-ben szintén tornagyőzelmet ünneplő belgát ráadásul úgy győzte le, hogy előtte öt mérkőzéslabdát is hárított. Ez a minőségi játékos ellen, szoros küzdelemben elért siker hitette el vele, hogy lehet keresnivalója a legjobbak között is. 

Alexei Popyrin

Fotó: Eurosport

"Nem gondolom, hogy a játékstílusunk alapvetően hasonló volna, de Lleyton hatalmas küzdő volt, nem ismert elveszett labdát és szívét-lelkét kitette a pályára. Azt akarom, hogy rám is így gondoljanak majd vissza a pályafutásom befejezése után."
Popyrin mindig is Hewitt elszánt rajongója volt. 2008-ban, nyolcévesen ugyanis látta őt játszani a Rod Laver Arenában. Igaz, miközben Lleyton nyelvét lógatva harcolt Marcos Baghdatis ellen azon az ominózus maratoni meccsen, amely hajnali fél 5-ig tartott, ő az álmossággal küzdött édesanyja és édesapja mellett fenn a lelátón.
A 21 éves ausztrál, aki Serena Williams edzőjének Patrick Mouratoglounak az akadémiáján teniszezik, elismerte, hogy rengeteget kell még fejlődnie ahhoz, hogy akárcsak a közelébe érjen Hewitt nagyságának. 
"Tisztában vagyok azzal, hogy iszonyú sokat kell még melóznom. A csapatom is tudja jól, hogy ezt a munkát el kell végeznünk, de úgy gondolom, ez az évkezdet rendben van, erre tudom majd építeni a szezon hátralévő részében."
Popyrin azt is elmondta, hogy rengeteg áldozatot hozott azért, hogy megszerezze első tornagyőzelmét. Voltak persze menet közben akadályozó tényezők is, mint például az ausztrál karanténhelyzet. Amikor egy évvel ezelőtt elkezdődött az első három hónapos lezárás, eleinte nem jól kezelte a dolgot, és felszedett néhány kilót, ami az állóképességén meg is látszott.

Alexei Popyrin

Fotó: Eurosport

Most azonban kiváló állapotban van, borzasztóan jól érzi magát és bízik abban, hogy első tornagyőzelme lendületét hamarosan Grand Slam-sikerekre is át tudja majd váltani. 
"Talán hasonlóan fogom magam érezni akkor is, ha megnyerem az első Grand Slam-címemet. És remélhetőleg ez meg is fog majd történni."
Yahoo Sports
Australian Open
Mindent nem lehet megfogni! Badosa harcos pontja a hálónál
EGY ÓRÁJA
Australian Open
Telibe lőtte a labdaszedő srácot Kecmanovic az Ausztrál Openen
2 ÓRÁJA