Sebastian Kordára tavaly ősszel figyelhettünk fel, amikor világranglista 213.-ként, a selejtezőből indulva a negyedik fordulóig menetelt a Roland Garroson. Az 1998-as Ausztrál Open győztesének, Petr Kordának a fia decemberben Las Vegasban töltött két hetet, ahol Andre Agassival is edzett mielőtt elutazott Floridába, a Delray Beach Openre. 


Korda édesapjával és erőnléti edzőjével együtt ment Las Vegasba, ahol olyan legendákkal találkozhatott mint Agassi vagy Steffi Graf. A 20 éves amerikai tehetség tavaly nagyot ment a Garroson, a negyedik körben csak a salakkirály, Rafael Nadal tudta őt megállítani. Ezek után novemberben megnyert még egy challenger-tornát, így az év végén már a 118. helyen állt a világranglistán.
Sebastian rendkívüli módon élvezte a nevadai kiruccanást, Agassiról és a vele való kapcsolatáról pedig lelkesen és bizakodóan nyilatkozott. 
Roland-Garros
Kiderül, mennyire kell komolyan venni Medvedevet és Tsitsipast, Świątek tovább menetelhet
18 PERCE
"Nagyon menő dolog volt dumálni vele egy csomó dologról, elmenni vele vacsorázni és egyszerűen csak tanulni tőle a pályán" - mondta Korda. "Teljesen másképp látja a teniszt, mint bárki más. A legtöbb embernek még csak eszébe sem jutna olyasmi, amit ő gondol erről a játékról."
"Rafától tanultam a soha-fel-nem-adni mentalitásomat" - mesélte példaképéről Sebastian Korda | Eurosport
Sebastian Korda kilenc éves volt, tehetséges hokipalánta, amikor édesapja, Petr kivitte őt a 2009-es US Openre. Az Ausztrál Open 1998-as bajnoka, a Roland Garros 1992-es döntőse akkorra már befejezte profi pályafutását és edzősködéssel foglalkozott. A kis Sebastian figyelte, ahogy Petr tanítványa, Radek Stepanek esti mérkőzésen lép pályára Novak Djokovic ellen az Arthur Ashe Stadionban.
"Azt mondhatom, hogy elmúlt három-négy hónapban gyakorlatilag napi kapcsolatban voltunk egymással. Ő egy fantasztikus ember, és nagyszerű, hogy engem lát el tanácsokkal. Hihetetlenül hálás vagyok ezért."
Korda a Las Vegasban töltött két hét során rengeteg fontos tanácsot kapott Agassitól, olyanokat is, melyek alapvetően befolyásolják a szezonkezdetét. A fiatal amerikai Andre javaslatára döntött például úgy, hogy nem vág neki az Ausztrál Open selejtezőjének. 
"A csapatom, Andre és én leültünk és megbeszéltük, hogy kellene kezdeni az évet, mi volna a legjobb a számomra. Mivel most az a legfontosabb, hogy olyan sok meccset játsszak, amennyit csak tudok, ezért a Delray Beach Open után Európába utazom majd, ahol elindulok négy vagy öt challenger-tornán."
Korda arról is beszélt, hogy az utolsó együtt töltött napon úgy érezte, egyszerűen muszáj, hogy legyen egy közös képe a két legendával, Agassival és Graffal.
"Az utolsó napon az volt bennem, hogy mindenképpen kell egy ilyen kép. Ez hihetetlen és iszonyú menő. Az első nap meg azzal indult, hogy párosoztunk. Steffi és apu állt a háló túloldalán, Andre pedig mellettem. Elképesztő volt, teljesen valószínűtlen."
Ami a Delray Beach Opent illeti, Korda győzelemmel kezdett, ugyanis 6:4, 6:4 arányban legyőzte Soonwoo Kwont az első fordulóban. Az amerikainak négy breaklabdája volt a meccsen, melyek közül hármat ki is használt. A következő körben honfitársával, Tommy Paullal mérkőzik. 
Merész húzás nem selejtezni az Ausztrál Openre, de aki olyan nagyágyúkat tudhat a csapatában, mint Agassi, Graf vagy az édesapja, az bizonyára tudja, mit csinál.
Tennis Majors
Tenisz
Még a bíró sem tudta megállítani a mexikói hullámot Zverevék meccsén
43 PERCE
Roland-Garros
Victoria Azarenka - Jil Teichmann - Roland-Garros
EGY ÓRÁJA