Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A világelső simán verte a címvédőt, Monfils döntőt jászthat Adelaide-ben

MTI

Publikálva 08/01/2022 - 13:04 GMT+1

Adelaide-i tenisztorna - A világelső Barty túl nagy falat volt a címvédő Swiateknek

Ashleigh Barty à Adélaïde en 2022

Fotó: Getty Images

A női világelső ausztrál Ashleigh Barty sima mérkőzésen, két játszmában legyőzte az Adelaide-ben zajló, keménypályás tenisztorna női versenyén címvédőként rajthoz állt lengyel Iga Swiateket szombaton, így döntőbe jutott.

A második női elődöntőben Barty az első szettben két brékkel 33 perc után előnyhöz jutott, majd a második játszmában 1-1 után ismét elvette ötödikként rangsorolt ellenfele adogatójátékát, amelyből aztán kiszerválta a győzelmet. Az összecsapás 1 óra 28 percig tartott.
Barty ellenfele a döntőben a hetedikként kiemelt kazah Elena Rybakina lesz. A két játékos korábban egyszer, 2020-ban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon mérkőzött meg egymással, Barty könnyed két szettben, 6:3, 6:2-re bizonyult jobbnak.
Eredmények, női torna, elődöntő:
  • Barty (ausztrál, 1.)-Swiatek (lengyel, 5.) 6:2, 6:4
  • Rybakina (kazah, 7.)-Doi (japán) 6:4, 6:3

A férfiaknál első helyen kiemelt francia Gaël Monfils is döntőbe jutott az Adelaide-ben zajló keménypályás tenisztornán, miután szombaton két játszmában legyőzte az ausztrál Thanasi Kokkinakist.

A férfiverseny második elődöntőjében az első szett kiegyenlített csatát hozott, a másodikban viszont Monfils hengerelt, és egyetlen játékot sem engedélyezett ellenfelének. A találkozó 1 óra 21 percig tartott.
A 35 éves Monfils és a tornán másodikként rangsorolt döntős ellenfele, a 25 esztendős orosz Karen Khachanov korábban még nem meccselt egymással. Khachanov a korábbi US Open-bajnok Marin Cilicet búcsúztatta a legjobb négy között.
Eredmények, férfi torna, elődöntő:
  • Monfils (francia, 1.)-Kokkinakis (ausztrál) 7:5, 6:0
  • Khachanov (orosz, 2.)-Cilic (horvát, 3.) 7:6 (7-3), 6:3
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés