Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszatérhet a top 10-be Medvedev, aki egy meglepően hosszú, nagy skalp nélküli szériát zárt le

Gecsei Dina

Frissítve 17/02/2023 - 20:29 GMT+1

Daniil Medvedev egy győzelemre van attól, hogy visszakerüljön a top10-be, ami a rotterdami torna elődöntőjében Grigor Dimitrov ellen össze is jöhet ez neki. A pénteki negyeddöntős győzelme viszont nem csak ezért mozgatta meg azoknak a fantáziáját, akik szeretnek kicsit elmerülni a statisztikákban.

Medvedev: Örülök, hogy legyőztem egy top 10-est, de nem stresszeltem rá

Daniil Medvedevnek hibátlan a mérlege Felix Auger-Aliassime ellen (öt meccsből öt győzelem), még akkor is, ha az orosznak az utóbbi időben nem igazán ment a játék a top 10-es teniszezőkkel szemben. A hatodik helyen kiemelt Medvedev némileg meglepő könnyedséggel verte a harmadikként rangsorolt kanadait a rotterdami negyeddöntőben, négyszer vette el az adogatását, 1 óra 22 perc alatt 6:2, 6:4-gyel búcsúztatta, és így el is ütötte a címvédéstől.
Medvedev számára kulcsfontosságú győzelem volt ez, legutóbb ugyanis az Australian Open elődöntőjében tudott megverni top 10-es ellenfelet, de nem ám idén, 2022-ben! Tizenhárom hónap pedig nagy idő, még ha nem is tűnik annyira vészesen hosszúnak, amilyen gyorsan felbukkannak tehetségek, olyan gyorsan zuhanhat ki bárki az elitből is, ez pedig nagyon távol áll attól, amit Medvedev elképzelt.
Ez a győzelem volt a harmincadik a pályafutása alatt, amit egy top 10-es játékos ellen húzott be, összesen pedig a 275. alkalom, hogy neki gratulált valaki a pálya túloldaláról. Elérte a 41. elődöntőjét, és ha a matematika nem hazudik, Grigor Dimitrov legyőzésével hétfőtől ismét a világranglista legjobb 10 játékosa között találja magát.
A 27 éves Medvedev játéka is arra a Medvedevére emlékeztetett, aki a Grand Slam-címekre hajt, a két sima szettben mindössze öt ki nem kényszerített hibát vétett, ami különösen Auger-Aliassime 20-as száma mellett mutat különösen jól.
"A mai volt a legjobb meccsem a héten, erre kell építkeznem" - mondta Medvedev a mérkőzés után. "Általában amikor megy a játék, akkor meccsről meccsre egyre jobb leszek, nyilván most is az a cél, de egyébként elégedett vagyok azzal, amit ma játszottam, azzal meg különösen, hogy egy olyan valakit sikerült legyőznöm két sima szettben, mint Felix."
Az egyéves ínséges időszakról a torna sajtósai sem feledkeztek meg, már az előző mérkőzése után bogarat ültettek Medvedev fülébe, erre vissza is utalt az orosz.
"Valaki azt mondta, már majdnem egy éve nem vertem meg top 10-es játékost, úgyhogy örülök, hogy ez most sikerült" - mondta.
Nem mondom, hogy stresszeltem emiatt, de tényleg jó, hogy összejött.
"Mindig azt mondom, minden meccs egy új kihívás, már készülök holnapra. Ő egy remek játékos, ma is nagyot játszott, ami azt illeti, szépen visszajött a játékba. Szóval készen állok a kemény csatára, ami holnap vár ránk."
Dimitrov meccse ugyanis nem volt ilyen egyszerű, neki egy egy 2 óra 34 perces thriller jutott Alex De Minaur ellen, döntő szett tie-breakben két meccslabdát hárítva verekedte be magát a bolgár az elődöntőbe. Egyébként érdemes megnézni a meccslabdát, ilyet nem minden nap tudunk mutatni mi sem!
picture

Óriási csatában jutott elődöntőbe Dimitrov Rotterdamban

Medvedev egyébként másodszor jutott be a legjobb négy közé Rotterdamban, legutóbb 2019-ben jött ez össze neki. Hogy egy jó szereplés itt, Hollandiában végül olyan pályára állítja-e az egykori világelsőt, hogy ismét komolyan számolni kelljen vele, még a jövő zenéje. A visszatérés a top 10-be viszont mindenképpen jót tenne a szezonjának, és persze az önbizalmának is.
Forrás: részben ATP
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés