A világranglista 15. helyezettje hétfőn a Twitter-oldalán jelezte, nem az orosz sportolók tehetnek a kialakult helyzetről és köszönettel, tisztelettel adózik azoknak az orosz és fehérorosz sportolóknak, akik felszólalnak szülőhazájuk ellen az Ukrajna ellen indított orosz hadművelet miatt. Svitolina a viadal nyitókörében az orosz Anastasia Potapova ellen lépett volna pályára.
"Nagyon nehéz szavakba önteni és elmagyarázni, hogy mi zajlik most Ukrajnában. A legutolsó pillanatig hittük, hogy ez nem fog bekövetkezni, aztán egy éjszaka elindult minden. Mindenki rémült, és teljesen össze van törve. A családom otthon van. Nagyon sok barátom, akik nem hagyták el az országot, szintén otthon vannak. Harcolnak az életükért, és néhányan közülük harcolnak az országért. Ehhez iszonyatos bátorságra van szükség, és hihetetlen, hogy az emberek fegyvert ragadtak, hogy harcoljanak a hazánkért."
Az Eurosportnak adott rendkívül őszinte interjújában bővebben is mesélt arról, hogy éli meg a jelenlegi helyzetet, így nem meglepő ez a reakciója. A Svitolina-interjút ezen a linken lehet elolvasni.
Tenisz
Udvardynak nem jött össze a tornagyőzelem Jászvásáron
5 ÓRÁJA
A mexikói tornán két magyar is ott van a 32-es főtáblán, Udvardy Panna brazil, Gálfi Dalma pedig kínai rivális ellen kezd.
MTI
Tenisz
Udvardy Panna kétszettes győzelemmel döntős a jászvásári tornán
TEGNAP 15:52
Tenisz
Mladenovicot simán verve elődöntős Udvardy Panna Jászvásáron
05/08/2022 12:28