Steve Simon elnök-vezérigazgató annak dacára adott hangot újfent aggályainak, hogy Peng, akit hosszú ideje eltűntként kezeltek, egy hete - egy pekingi ifjúsági tornán készült videofelvétel tanúsága szerint - ismét megjelent a nyilvánosság előtt.

A WTA-vezér múlt szombaton úgy fogalmazott: "bár pozitívum, hogy láthatjuk őt, de továbbra sem világos, hogy szabad-e, és képes-e önálló döntéseket hozni és cselekedni, kényszer vagy külső beavatkozás nélkül. Ez a videó önmagában nem elégséges". A most hétvégi WTA-közleményben az áll, hogy Simon különféle kommunikációs eszközökön keresztül elérte ugyan Penget, de az emailjeire kapott válaszokat "egyértelműen mások befolyásolták".
A 35 éves, párosban kétszeres Grand Slam-győztes játékosról azóta nem volt hír, hogy közösségi oldalán egy november 2-i bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest. A posztot fél órával a megjelenése után eltávolították, Peng pedig azt követően nem adott életjelet magáról. A kínai sportági szövetség és a kormány sem kommentálta érdemben az ügyet, a közösségi oldalakon pedig letiltották az ezzel kapcsolatos vélemények megjelenését.
Australian Open
Azarenka - Teichmann - Australian Open
26 PERCE
Múlt szombaton a Global Times angol nyelvű kínai lap főszerkesztője azt közölte a világhálón, hogy a teniszezőnő biztonságban van, otthonában tartózkodik, jól van, és hamarosan megjelenik a nyilvánosság előtt, hogy eloszlassa az aggodalmakat.
Peng váratlan és hosszan tartó eltűnése miatt politikusok és teniszezők a világ különböző részéről adtak hangot aggodalmuknak, a WTA pedig bejelentette: kész valamennyi versenyét elhozni Kínából, amennyiben nem kap megnyugtató választ a játékossal kapcsolatban. Egy hete Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke videotelefonon beszélt Penggel, az eszmecserének tanúja volt Emma Terho, a NOB sportolói bizottságának finn vezetője és Li Ling-vej, a NOB kínai tagja. A félórás beszélgetés során a teniszező közölte, hogy biztonságban van pekingi házában, jól érzi magát, és barátaival, családtagjaival tölti az időt. Ezzel együtt hozzátette, hogy folytatni kívánja pályafutását.
A kínai kormánypárt továbbra sem közölte, vizsgálja-e, mi történt Peng és a 75 éves Kao-li között. Utóbbi 2018-ban gyakorlatilag teljesen eltűnt a közéletből.
Australian Open
Tan - Svitolina - Australian Open
27 PERCE
Australian Open
Martinkova - Giorgi - Australian Open
29 PERCE